Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Η μόλυνση, οι εφοπλιστές, οι μπροστινοί και το λαθρεμπόριο

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας: Η μόλυνση, οι εφοπλιστές, οι μπροστινοί και το λαθρεμπόριο

Η ιστορία που ακολουθεί πρόκειται βεβαίως για... ακραία μυθοπλασία που ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με μια... ευνομούμενη και σοβαρή πολιτεία όπως το ελληνικό κράτος. Καθήστε αναπαυτικά και απολαύστε την...

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια μακρινή χώρα της «Μπανανίας» ένα πλοίο -σαπάκι του 1975 που μετέφερε υγρά καύσιμα βυθίστηκε, ξαφνικά, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Το κράτος της «Μπανανίας» ως συνήθως κοιμόταν, οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είδαν ούτε άκουσαν κάτι, ενώ μετά τη ρύπανση έψαχναν όλοι να δουν πώς μετέφερε πετρέλαια το συγκεκριμένο σαπάκι αφού δεν είχε ούτε άδεια, ούτε ήταν ασφαλισμένο.

Κανείς βέβαια δεν εξεπλάγην διότι αυτά είναι γνωστά πράγματα στη «Μπανανία».

Κανείς δεν παραιτήθηκε και κανείς δεν ένιωσε έστω και κάποια ψηγματα ευθυξίας...

Έμειναν όλοι στα... σχήματα του λόγου!

salamina petrelaiokilida

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε στην υπόθεση ένας «κακομοίρης» που εμφανιζόταν ως πλοιοκτήτης του μοιραίου πλοίου που βυθίστηκε και ο οποίος αφού παρουσιάστηκε με καθυστέρηση 5 ημερών, έκλαιγε στα κανάλια για την οικολογική καταστροφή.

Όπως έμαθαν οι κάτοικοι της «Μπανανίας» ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του πλοίου είχε πιαστεί 2-3 φορές στο παρελθόν για λαθρεμπόριο και μάλιστα του είχαν κατάσχει τα 2 από τα 3 σαπάκια που είχε στην κατοχή του.

Ε και;

Τον άφησαν τελικά ελεύθερο να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του...

Αυτό που δεν έμαθαν ποτέ οι κάτοικοι της «Μπανανίας» είναι ότι ο εν λόγω «κακομοίρογλου» δεν ήταν βεβαίως κάποιος σοβαρός εφοπλιστής.

Ένα «ναυτάκι» ήταν ο άνθρωπος που έτυχε να κάνει τον αυτοφωράκια για λογαριασμό κάποιου άλλου μεγαλοεφοπλιστή.

Ναι καλά διαβάσατε. Κάποιου μεγαλοεφοπλιστή ο οποίος ήταν κολλητός της κυβέρνησης της «Μπανανίας» και παρολίγο να γίνει και καναλάρχης.

Φανταστείτε πόσο καλά δομημένη ήταν η «Μπανανία» του παραμυθιού μας που ετοίμαζε και καναλάρχη - εφοπλιστή έναν κύριο με ειδικότητα στις πυρκαγιές και βυθίσεις πλοίων!!!

Η πιάτσα μάλιστα βοούσε ότι ο συγκεκριμένος εφοπλιστής, το τελευταίο διάστημα, ήταν στα μαχαίρια με άλλον – διασημότερό του εφοπλιστή επίσης - για τις τιμές των μεταφορών στα υγρά καύσιμα.

Στα μαχαίρια όμως... ο ένας να φάει τον άλλον!!!

Βλέπετε ο εφοπλιστής - παρολίγο καναλάρχης είχε ρίξει τις τιμές μεταφοράς υγρών καυσίμων στα τάρταρα και χάλαγε την πιάτσα ή αν θέλετε έπαιζε με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Κάπως έτσι έγινε το περιβαλλοντικό ατύχημα – σαμποτάζ – ξεκαθάρισμα λογαριασμών και τώρα όλα «μέλι – γάλα».

Μαφιόζικα πράματα και παστρικιές δουλειές...

Το σαπάκι βγήκε από τη μέση και όλες οι ευθύνες φορτώθηκαν στον κακομοίρογλου αυτοφωράκια του μεγαλοεφοπλιστή.

Παράλληλα η θάλασσα μαύρισε, η καταστροφή των ακτών και του ζωικού πλούτου είναι ανυπολόγιστη και κανενός το αυτί δε φαίνεται να ιδρώνει.

Η κυβέρνηση της «Μπανανίας» σφυρίζει αδιάφορα, η «νύχτα» ακολουθεί τους κανόνες της ομερτά και το πόπολο θα τρώει ψαράκια με υδρογονάνθρακες...

ΥΓ: Σημειώνω ότι οι χαρακτήρες και τα γεγονότα είναι αντικείμενα φαντασίας και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σχετικές ειδήσεις