Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αν ξέρετε κάτι για ενδεχόμενη σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας, πείτε το... Αλλιώς βουλώστε το!

Αν ξέρετε κάτι για ενδεχόμενη σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας, πείτε το... Αλλιώς βουλώστε το!

Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό προσωπικό της χώρας (και αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό φάσμα, από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά), έχει αρχίσει και μιλάει με γρίφους και «προφητείες», περί επικείμενης πολεμικής σύρραξης Ελλάδας - Τουρκίας. Κανείς όμως δε μιλάει καθαρά και ξάστερα. Και τούτο είναι εξόχως εξοργιστικό και συνάμα επικίνδυνο για έναν λαό που είναι ήδη καταταλαιπωρημένος και εξαθλιωμένος οικονομικά και ηθικά. Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει την άποψή του για την γενικευμένη πολεμο-παραφιλολογία των τελευταίων ημερών που μόνο κακό κάνει στην πατρίδα μας...

Για να είμαι σαφής.

Παρακολουθώ διάφορα πολιτικά μπουμπούκια (άλλα πολεμοχαρή κι άλλα όχι) τα οποία αφήνουν καθημερινά, όλο και περισσότερα υπονοούμενα περί δήθεν ενδεχόμενης σύρραξης με τους Τούρκους:

«Οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση», «οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα», «υπάρχει κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας», «ανησυχούμε για ένα θερμό επεισόδιο» και διάφορα αντίστοιχα τσιτάτα, χωρίς ωστόσο να λένε κάτι συγκεκριμένο.

Μιλάμε τώρα για τύπους που είναι ζήτημα αν έχουν περάσει έξω από ΚΨΜ και κάνουν και βαθυστόχαστες πολεμικές αναλύσεις.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν όλες αυτές οι δηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο κάποιας αντιπολιτευτικής τακτικής ή αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας γνωρίζει κάτι άλλο.

Όπως και να 'χει και στις δυο περιπτώσεις προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο.

Αν χρησιμοποιούν τα εθνικά ζητήματα για να κάνουν αντιπολίτευση ή για να συντηρούνται στην επικαιρότητα σε προσωπικό επίπεδο, είναι γελοίοι και επικίνδυνοι.

Αν πάλι γνωρίζουν κάτι και δεν το λένε εγκαίρως, πάλι είναι επικίνδυνοι.

Δεν μπορείς να παίζεις έτσι με το αίσθημα ασφάλειας ενός ολόκληρου λαού.

Επίσης δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως οι διαπιστώσεις τους και οι εκτιμήσεις τους.

Αν όντως συντρέχουν λόγοι προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας, τότε το κράτος να κάνει αυτό που ξέρει χωρίς πολλά λόγια και τηλεφανφάρες.

Υπάρχουν σχέδια, γενικές και ειδικές οδηγίες για τέτοιες περιπτώσεις.

Να εφαρμοστούν και να προχωρήσουμε μπροστά χωρίς πανηγυράκια.

Αν πάλι δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, τότε να το βουλώσουν οι διάφοροι τηλεμαϊντανοί και να επιτρέψουν στο λαό να κοιμάται χωρίς εφιάλτες.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η πολεμο-τρομολαγνεία την ώρα που ο τόπος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, την ώρα που ο τόπος προσπαθεί να βγει από την επιτροπεία.

Όχι άλλος εθνικός διχασμός. Τον έχουμε πληρώσει ακριβά.

Ή πείτε αυτά που ξέρετε ή βουλώστε το!

Η εντεινόμενη παραφιλολογία χωρίς αρχή, μέση και τέλος δημιουργεί συνθήκες πολιτικής αστάθειας που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς...

Δεν μπορεί η χώρα να εμφανίζεται προς τα έξω ότι σκιάζεται κι οτι φοβάται για το τι θα ξημερώσει αύριο το πρωί.

Η εθνική κυριαρχία διασφαλίζεται μόνο με το αίσθημα της σιγουριάς και της εμπιστοσύνης στην εθνική ομοψυχία.

Ο Κώστας Τσιτούνας είναι στο Facebook , στο Instagram και στο Τwitter

Σχετικές ειδήσεις