Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοψήφισμα ζητά πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου

Δημοψήφισμα ζητά πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να επεξεργαστεί έναν συμβιβασμό με τους ευρωπαίους εταίρους της και να τον υποβάλει σε δημοψήφισμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν υπέρ", δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα, στο περιθώριο τουEstoril Conferences.

"Η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, παρά τα δεινά που έχει υποστεί. Το ευρώ θεωρείται ένα σταθερό νόμισμα", πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Ο Γερμανός φορολογούμενος θα καθησυχαστεί αν οι Έλληνες πολίτες πουν ΄ ναι, θα υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα' ", συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος είχε πει ότι "θα ήταν ίσως καλό να αφήσουν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός όσον αφορά το τι είναι έτοιμος να αποδεχθεί μεταξύ των απαραίτητων μέτρων".

Αναφερόμενος επίσης στην πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι εκείνη την εποχή η καγκελάριος Μέρκελ "δεν ήταν αντίθετη στην πρότασή μου, αλλά απέφυγε να ταχθεί δημοσίως υπέρ ενός δημοψηφίσματος".

Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν την Τρίτη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Αθήνα και στους πιστωτές της για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών στην Ελλάδα.

"Ο χρόνος πιέζει, καθώς στα τέλη Μαΐου ή στα τέλη Ιουνίου, κινδυνεύουμε να μην μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την πληρωμή των μισθών" των δημοσίων υπαλλήλων, προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις