Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αγρια κόντρα Γιώργου Παπανδρέου-Μιχάλη Ιγνατίου

Αγρια κόντρα Γιώργου Παπανδρέου-Μιχάλη Ιγνατίου

Επίθεση στον Μιχάλη Ιγνατίου εξαπολύει ο Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου, το οποίο μεταξύ άλλων ρίχνει φως στην απόρρητη σύσκεψη που έγινε στο Λουξεμβούργο τον Νοέμβριο του 2009, έξι μήνες πριν από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

«Στο όνομα αυτής μου της άποψης, σιώπησα επί μακρόν.

Σήκωσα βάρος που δεν μου αναλογούσε με μοναδικό μέλημα να συμβάλλω σε ευρύτερες συνεννοήσεις για την υπέρβαση της κρίσης και την προστασία της χώρας.

Κάποιοι έκτισαν καριέρες και άλλοι κομματικά οφέλη πάνω στη λάσπη, τη συκοφαντία, τη συνωμοσιολογία και το ψέμμα, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την οργή του Ελληνικού λαού.

Αρκετά όμως, ανέχτηκα αυτές τις συμπεριφορές.

Αρκετά, για όσους θέλουν πάνω στην πλάτη μου και σε βάρος της αλήθειας να κερδοσκοπούν.

Αρκετά, για τη συστηματική συσκότιση της αλήθειας, προκειμένου να προστατευτούν πρόσωπα, κατεστημένα και πολιτικές πρακτικές που έβλαψαν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον.

Όσο συνεχίζεται αυτή η εύκολη συνωμοσιολογία, η λάσπη και η συκοφαντία, τόσο ο τόπος θα χάνει τον προσανατολισμό του και θα κρύβονται άνομα συμφέροντα πίσω από μυθοπλασίες, τόσο θα υποφέρει ο Ελληνικός λαός που θέλει ουσιαστικές αλλαγές στον τόπο.

Μια Ελλάδα χτισμένη πάνω στην αλήθεια και όχι σε δεκανίκια.

Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση.

Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δε με αγγίζουν και το κυριότερο, δε με πτοούν.

Θα με βρίσκουν πάντα απέναντί τους».

Σχετικές ειδήσεις