Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται... με αστυνομικές στολές!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται... με αστυνομικές στολές!

Ύστερα από 72 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Ναζί, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα, αυτή τη φορά ως «προσκεκλημένοι» υπό το πρόσχημα της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με δήλωση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους (SPD) στην εφημερίδα «Die Welt», το Βερολίνο αναμένεται στο προσεχές διάστημα να στείλει στην Αθήνα Γερμανούς αστυνομικούς, μετά και τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μέρκελ να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Capturediewelt1

Η είδηση επιβεβαιώνεται και διά στόματος του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος μιλώντας στην «Die Welt», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γερμανοί αστυνομικοί θα σταλούν από την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα κυβέρνηση προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ».

Παράλληλα, σε έτερο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά «Ελλάδα: Αυτή η xώρα παραμένει αντιμέτωπη με την κρίση της», και συνεχίζει λέγοντας ότι «η προσφυγική κρίση παραμένει μέχρι τώρα άλυτη».

Ο συμβολισμός δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος. Πριν από 72 χρόνια ήταν οι κατακτητές με τα «Βέρμαχτ» και τα Ες Ες. Τώρα είναι η γερμανική «polizei», που έρχεται πάνοπλη στην Ελλάδα...

Σχετικές ειδήσεις