Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πανελλήνιες 2016: Η κυβέρνηση των «φωστήρων» προετοιμάζει την «παιδεία των μετρίων»!

Πανελλήνιες 2016: Η κυβέρνηση των «φωστήρων» προετοιμάζει την «παιδεία των μετρίων»!

Χωρίς διάθεση να επιδείξουν την παραμικρή ευαισθησία και λεπτότητα απέναντι στην αγωνία των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο πλαίσιο των Πανελληνίων – Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016, το υπουργείο Παιδείας και οι... υπέρλαμπροι φωτοδότες του, ετοιμάζονται να φέρουν τα πάνω-κάτω στο ταλαίπωρο εκπαιδευτικό σύστημα, βάσει του νέου πορίσματος του προέδρου της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου.

Μέσα σε όλα τα απίθανα που προτείνει ο έμπιστος συνεργάτης του Νίκου Φίλη, περιλαμβάνεται κι ένας πολύ περίεργος αλγόριθμος, ο οποίος θα αντικαταστήσει, όπως όλα δείχνουν το σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας.

Διαβάζουμε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι ο συγκεκριμένος αλγόριθμος θα υπολογίζει και κάποια άλλα κριτήρια εκτός από τις επιδόσεις του εκάστοτε σπουδαστή, όπως είναι και οι σχολές της προτίμησής του, η ωριμότητα των επιλογών του αλλά και ο τόπος καταγωγής του.

Βάσει αυτής της... θαυμαστής καινοτομίας που εισάγουν οι «φωστήρες» του έθνους μας, εάν ένας μαθητής έχει χαμηλούς βαθμούς και δηλώσει ως πρώτη επιλογή μια χαμηλόβαθμη σχολή, τότε θα πρέπει, κατά τον αλγόριθμο Λιάκου να εισάγεται απευθείας σε αυτή.

Μα, θα αναρωτηθεί κανείς, τι θα γίνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους, οι οποίοι θα δηλώνουν την ίδια σχολή, με μεγαλύτερη βαθμολογία; «Έτερον εκάτερον, κολοκύθια εις το πάτερον», όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος στον «Παπατρέχα» του.

Η κυβέρνηση εκλαμβάνει την αριστεία ως «μάστιγα», που θα πρέπει να παταχθεί πάραυτα. Γιατί να προσπαθούν τα παιδιά; Γιατί να προοδεύουν; Γιατί να προκόβουν στη ζωή τους; «Très banal» πράγματα...

Η λογική του «δεν βαριέσαι» έχει καταστεί δεύτερη φύση για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ANEL.

Το ζήτημα είναι, βρε δύσμοιρε Έλληνα, έως πότε θα ανέχεσαι. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε...

Σχετικές ειδήσεις