Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κώστας Σημίτης: Ύστερα από 13 χρόνια σιωπής, θυμήθηκε να μιλήσει!

Κώστας Σημίτης: Ύστερα από 13 χρόνια σιωπής, θυμήθηκε να μιλήσει!

Ειδήσεις | Κώστας Σημίτης: Τι σου είναι τούτο το έρμο το πολιτικό σύστημα! Μόλις τα πράγματα δείχνουν να οδεύουν «ντουγρού» προς τον τοίχο, τότε οι σκελετοί και τα ζόμπι βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να αρχίσουν να λένε τα δικά τους.

Έτσι ακριβώς έγινε και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη: Ο πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστής» της εποχής των παχέων αγελάδων, βρήκε φιλόξενο τηλεοπτικό «στασίδι» κι επιχείρησε να κάνει μια ολική επαναφορά στις... παλιές καλές ημέρες της πρώτης και δεύτερης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Τον ακούσαμε να μιλάει για τον φόβο «ατυχήματος» και μετά ζήτησε να πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Όλα καλά κι όλα ωραία με τις επικρίσεις. Αλλά η επιλεκτική μνήμη του πρώην πρωθυπουργού τσακίζει... κόκκαλα!

Για παράδειγμα, δεν τον ακούσαμε να λέει το παραμικρό για εκείνη την υπόθεση με το «αμαρτωλό» swap. Εκείνο ντε που συνήψε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2001 – επί των ημερών του δηλαδή - πρόσθεσε αναδρομικά 21 δισ. ευρώ εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος στο 115% του ΑΕΠ.

Δεν είπε κουβέντα για τα «φέσια» που δημιούργησαν οι «φουσκωμένες» συμβάσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και οι υπερκοστολογήσεις των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Και φυσικά δεν έβγαλε μιλιά για το τι πραγματικά έγινε στα Ίμια το 1996 αλλά και για τη διαβόητη πλέον ατάκα του «Ευχαριστώ τους Αμερικανούς».

Πράγματι 13 χρόνια σιωπής είναι πολλά. Όταν, όμως, ένας πρώην πρωθυπουργός έχει να μιλήσει κανείς δημόσια και άμεσα για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, το λιγότερο που περιμένει κανείς από εκείνον είναι να πει όλη την αλήθεια και όχι μισά κι ανέσωτα πράγματα.

Η αλήθεια στο λαό πρέπει λέγεται ξερά και άμεσα και σίγουρα δεν χρειάζεται να περνούν χρόνια, ώστε να τις μαθαίνουμε, κατόπιν εορτής, από σελίδες αυτοβιογραφικών ή ιστορικών βιβλίων.

Αλλά όλα αυτά, μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για τον κ. Σημίτη...

Σχετικές ειδήσεις