Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φραγκούλης Φράγκος: Από λάθος βάση ξεκινά η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Φραγκούλης Φράγκος: Από λάθος βάση ξεκινά η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός ε.α. Φραγκούλης Φράγκος, εξέφρασε την Τετάρτη (17/01/2018) την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, επισημαίνοντας πως η διαπραγμάτευση ξεκινά από λάθος βάση.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και το δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Φράγκος σημείωσε: «Αντελήφθην ότι υπάρχει μια επισπεύδουσα, υποτιθέμενη ανάγκη, να κλείσει τώρα το θέμα. Αυτό μου φάνηκε δυσνόητο ως προς την επίλυσή του και αντελήφθην ότι ξεκινάγαμε από εσφαλμένη βάση. Πολλοί επικαλέστηκαν, για να καλυφθούν, ότι “ξέρετε το 2008, ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε σύνθετη ονομασία”. Και λέω αν το δέχθηκε, που δεν το δέχθηκε, εμείς πάμε και κάνουμε διαπραγμάτευση κατευθείαν από την κόκκινή μας γραμμή της σύνθετης ονομασίας;».

Σημείωσε δε: «Και γιατί δεν ξεκινάμε, ευθύς εξαρχής, από εκεί που πρέπει να φθάσεις τελικά στην υποτιθέμενη κόκκινή σου γραμμή; Δηλαδή, κύριοι δεν δεχόμαστε τον όρο Μακεδονία. Τους λόγους μας αρχίζουμε και τους αναλύουμε. Ο στόχος που συμμετέχω είναι να υποβοηθήσω να γεμίσει η φαρέτρα των διαπραγματευτών μας με επιχειρήματα».

Σημειώνεται πως ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή (21/01/2018).

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Σχετικές ειδήσεις