Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βίντεο: Οι... μεταλλάξεις του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό

Βίντεο: Οι... μεταλλάξεις του Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στις 28.11.2009. Τότε λοιπόν ο κ. Σαμαράς έλεγε άλλα από αυτά που υποστήριζε το 1992... Θα τον ακούσετε να λέει για erga omnes, σύνθετη ονομασία έναντι όλων, αν και το 1992 έλεγε κανένα συνθετικό «Μακεδονία».

«Στο θέμα των Σκοπίων έχει βάλει ο Καραμανλής κόκκινες γραμμές. Είμαι μαζί με αυτές τις κόκκινες γραμμές , όμως, διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από τις κόκκινες γραμμές, εν όψει του ότι, όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή, ‘’πάρτε τα’’, γιατί τότε ο άλλος ξεκινά να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ τα δέχομαι. Ξεκινά παρακάτω. Τι είναι η ‘’κόκκινη’’ γραμμή που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν δηλ μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους, και στο εσωτερικό, και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των διεθνών οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος erga omnes. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψή μου δεν πρόκειται να το δεχθούν, δηλαδή, την λεγόμενη Συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν. Και είπα αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχτούν και την αλλάξουν να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω….».

Τώρα, οι αντίπαλοι του σημερινού προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον κατηγορούν ότι σέρνεται πίσω από τις παλιές θέσεις του Αντώνη Σαμαρά...

Δείτε το βίντεο