Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βαριές κουβέντες Λεβέντη: Χαρακτήρισε τον Τσίπρα «προδότη» και «κλεπταποδόχο»

Βαριές κουβέντες Λεβέντη: Χαρακτήρισε τον Τσίπρα «προδότη» και «κλεπταποδόχο»

Βασίλης Λεβέντης | Αλέξης Τσίπρας: Χρησιμοποιώντας μια φρασεολογία που βρίσκεται πολύ μακριά τον πολιτικό πολιτισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επιτέθηκε την Τρίτη (30/01/2018) εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «προδοτική» τη λύση που προωθείται σε ό,τι αφορά το όνομα.

«Η υπογραφή αυτή είναι προδοτική. Δεν είναι εύκολο πρωθυπουργός της Ελλάδας να δώσει το όνομα Μακεδονία. Θα μπλέξουν. Θα έχει το στίγμα του προδότη η οικογένειά του αιωνίως», είπε ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6 FM».

Ο ίδιος αναφέρθηκε, εξάλλου, και στη συνάντηση που είχε το Σάββατο (27/01) με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, λέγοντας: «Αυτό που ρώτησα τον Τσίπρα είναι “γιατί πήγες και έδωσες το όνομα Μακεδονία”. Και αυτός μου είπε ότι “ο Καραμανλής το έδωσε”. Έπρεπε να πει “αφήστε τι έγινε το 2008 και να πάμε να συνεχίσουμε από μηδενική βάση”».

Παράλληλα, επέμεινε πως ο κ. Τσίπρας του είπε πως εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. «Όταν έφευγα του είπα να σε ρωτήσω κάτι, γιατί είμαστε ένα κόμμα νέο και πρέπει να ξέρουμε νωρίτερα. Μου λέει άκου Βασιλάκη μου. Η προοπτική μου είναι για Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές. Με τούτο το θέμα, το Σκοπιανό, μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επίσης, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κλεπταποδόχο», λέγοντας πως του απέδωσε αυτό τον χαρακτηρισμό και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, όταν η κουβέντα ήρθε στο θέμα της συνεργασίας της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν τον αποκάλεσα έτσι, κατέβασε το κεφάλι. Τι να μιλήσει όταν κλέβει την έδρα ενός κόμματος».

Για ακόμη μία φορά ο κ. Λεβέντης δείχνει να μη γνωρίζει τι θα πει μέτρο και κυρίως τι θα πει όριο. Σε τελευταία ανάλυση, οι χαρακτηρισμοί αυτού του είδους δεν προσφέρουν τίποτα, απλώς δημιουργούν εντυπώσεις, ιδίως αρνητικές για αυτόν που τους εκτοξεύει.

Γιατί, ευτυχώς, όσο κι αν ο ίδιος δεν φαίνεται το πιστεύει, «στην πολιτική δεν επιτρέπονται τα πάντα»...

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τον Βασίλη Λεβέντη

Σχετικές ειδήσεις