Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ποιοι βουλευτές πήγαν με «μαγιώ» στη Βουλή;

Ποιοι βουλευτές πήγαν με «μαγιώ» στη Βουλή;

Την παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 75) από βουλευτές που δεν εμφανίζονται ευπρεπώς ντυμένοιστις συνεδριάσεις, επισήμανε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ερχονται στη Βουλή με περιβολή πλαζ και προπόνησης»

Ο κύριος Λοβέρδος ζήτησε το λόγο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για να επισημάνει ότι στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξαν δύο παραδείγματα στην αίθουσα που «ξεχειλίζουν το ποτήρι» και για να υπογραμμίσει ότι δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται βουλευτές «με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία».

«Δεν είμαι κονφορμιστής, αλλά εν πάση περιπτώσει πρέπει η εμφάνιση να ανταποκρίνεται στο Κοινοβούλιο, δεν γίνεται να μπαίνουμε στη Βουλή με περιβολή πλαζ και προπόνησης», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Νικήτα Κακλαμάνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης συμφώνησε με τον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού δυστυχώς είναι ασαφές και ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει η διόρθωση του σε μια επόμενη αλλαγή του κανονισμού. Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως ο καθένας πρέπει να ντύνεται ευπρεπώς στο Κοινοβούλιο και ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να φέρει το θέμα στην διάσκεψη των προέδρων.

Μπορεί ο κ. Λοβέρδος να μην κατονόμασε τους δύο βουλευτές που κατά την κρίση του δεν ήταν ενδεδυμένοι με τον προσήκοντα τρόπο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες «έδειξε» έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, βουλευτές της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας το ντύσιμο του κ. Πάλλη, ο οποίος όπως είπαν έκανε βόλτες στην αίθουσα και έφτασε μέχρι τα υπουργικά έδρανα, το χαρακτήρισαν ντύσιμο παραλίας και πρόσθεσαν ότι το μόνο που του έλειπε ήταν τα... βατραχοπέδιλα.