ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κίνημα «ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ», υπάρχει;

Κίνημα «ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ», υπάρχει;

Τελικά ή εμείς είμαστε βλάκες και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα ή στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση μας τρολάρουν και μάλιστα χοντρά...

Τις τελευταίες ημέρες η πλειοψηφία των πολιτών προσπαθεί να αντιληφθεί αυτό το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί με αφορμή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα του κινήματος «Παραιτηθείτε».

Κίνημα; Πότε έγιναν κίνημα; Με τι... προσόντα; Βαριά λέξη το Κίνημα, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...

Σε αυτή την εκδήλωση πρωτοστατούν πρόσωπα που δεν έχουν ιδέα από διαδηλώσεις, δεν έχουν κατέβει ποτέ σε πορείες, δεν ανήκουν καν στο συνδικαλιστικό χώρο. Και αναρωτιόμαστε, πού ήταν όλοι αυτοί τα 6 χρόνια της κρίσης; Πού ήταν τα πρόσωπα που φέρονται ως οργανωτές της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όταν ψηφιζόντουσαν τα Μνημόνια 1 και 2; Πού ήταν όταν Σαμαράς και Βενιζέλος περνούσαν νύχτα τα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα; Τώρα το θυμήθηκαν να κατέβουν στο Σύνταγμα; Δικαίως λοιπόν ορισμένοι να «βλέπουν» πολιτικό όφελος και πολιτική σκοπιμότητα πίσω από το... «Παραιτηθείτε».

Από την άλλη μεριά βλέπουμε μια κυβέρνηση σε κατάσταση πανικού... Καλλιεργεί και αυτή από την πλευρά της ένα κλίμα διχασμού που ναρκοθετεί το πολιτικό σκηνικό και αποπροσανατολίζει τον κόσμο.

Με ποια λογική τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση «κινείται εχθρικά προς το κράτος»; Δηλαδή αυτοί κινούνται εχθρικά και οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν φιλικά; Δεν θυμάμαι στις συγκεντρώσεις των Συριζαίων να στέλνουν φιλιά στη Βουλή, μούντζες έστελναν! Όταν προπηλάκιζαν και αποδοκίμαζαν βουλευτές δεν το έκαναν με τριαντάφυλλα, με βρισιές και γιουχαΐσματα το έκαναν.

Πρέπει επίσης στην κυβέρνηση να αποφασίσουν αν οι όποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αποτελούν γραφικά και ανόητα σχέδια της αντιπολίτευσης ή αποτελούν σχέδια αντιδημοκρατικής εκτροπής που εντάσσονται μάλιστα σε ένα πολύ ευρύτερο διεθνές σχέδιο εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου»! Κάπου χάθηκε η μπάλα, παιδιά...

Αμ ο άλλος; Ο Ανδρέας Νεφελούδης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, όχι μόνον υβρίζει όσους πολίτες θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη στο Σύνταγμα με τις λέξεις «ανεγκέφαλοι», «κολλαγόνα» και τους καλεί να μη σκίσουν κανένα καλσόν, αλλά καλεί εμμέσως και τον Τσακαλώτο να πάρει από αυτούς το μισό δημόσιο χρέος. Σοβαρότης... μηδέν!

Αλλά και πάλι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε όλον αυτόν τον πανικό...

Το απόγευμα θα γίνει μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ας έχει όποια ονομασία θέλει, «παραιτηθείτε», «μείνετε», σώστε μας», «μούντζα», «κατσαρόλα» κλπ... Ε, ΚΑΙ; Ο κόσμος θα βγει στο δρόμο, θα διαδηλώσει, θα φωνάξει, θα βρίσει. Οι κοινωνικές και πολιτικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα σε μια δημοκρατική πολιτεία, από όποιους και αν οργανώνονται, όποιο στόχο κι αν έχουν αρκεί να μην ξεφεύγουν από τα όρια της έννομης τάξης.

Η κυβέρνηση με την μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατάφερε να προσδώσει στη σημερινή συγκέντρωση διαστάσεις και χαρακτηριστικά που ούτε οι ίδιοι οι οργανωτές της φαντάζονταν και ενδεχομένως δεν επεδίωκαν. Με μόνο στόχο να δημιουργήσει ένα ακόμα εσωτερικό εχθρό για λόγους πολιτικού και επικοινωνιακού αντιπερισπασμού απέναντι στην πολιτική που ασκεί.

Η ουσία ξέρετε ποια είναι; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έστησαν ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη με θύμα τους, όπως πάντα, το λαό.

Συγγνώμη κύριοι, αλλά η χώρα και ο λαός έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να λύσουν από τα δικά σας «παιχνιδάκια». ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!

Σχετικές ειδήσεις