ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τα καμώματα του Γιώργου Κυρίτση

Τα καμώματα του Γιώργου Κυρίτση

«Δουλειά του κράτους είναι να εφαρμόζει το νόμο, δουλειά του κινήματος είναι να υπερασπίζεται τους ανθρώπους», γράφει σε ένα απόσπασμα της ανάρτησής του ο Γιώργος Κυρίτσης, με αφορμή τον σάλο που ξέσπασε για τη στήριξη που παρείχε στους συλληφθέντες Σακκά και Σεϊσίδη.

Τελικά μας έχει μπερδέψει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τα... επαναστατικά του. Με ποιον είναι; Με το κράτος ή το κίνημα; Και μάλιστα διαμαρτύρεται, επειδή, κατά πως λέει όλα όσα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απευθύνονταν στους φίλους του.

Μάλλον, λησμονεί πως και ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο και πως ό,τι λέει δεν εκφράζει αποκλειστικά μια προσωπική του άποψη, αλλά μια ολόκληρη κυβέρνηση που μοιάζει να κλείνει το μάτι σε καθετί... «επαναστατικό».

Οι καταλήψεις κτηρίων είναι καλές, η Εκκλησία είναι κι αυτή ένας εν δυνάμει καταληψίας. Δεν μας εξηγεί, όμως, ο κ. Κυρίτσης τι θέση λαμβάνει για την επίθεση με μολότοφ στη Μονή Πετράκη. Μήπως και αυτή είναι καλή;

Μήπως θα έπρεπε, κύριε βουλευτά, να πούμε και μπράβο στα παιδιά που μπήκαν στο ΑΠΘ και τα έκαναν ρημαδιό; Ή μήπως να δώσουμε συγχαρητήρια στους οργισμένους νεανίες που εισέβαλαν στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας και βρίζοντας;

Είναι το λιγότερο υποκριτικό, κύριε Κυρίτση, να μιλάτε για προστασία της δήθεν ιδιωτικής σας σφαίρας στο «Φατσοτέφτερο» και την ίδια στιγμή να παραδίδετε και μαθήματα ορθής διαδικτυακής συμπεριφοράς σε εκείνους που επικρίνουν τις δηλώσεις σας, όταν εσείς ο ίδιος φαίνεστε να ευλογείτε ακραίες «κινηματικές» πράξεις.

Συμμαζευτείτε λίγο, κύριε βουλευτά...

Σχετικές ειδήσεις