ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αλέξη, αργά θυμήθηκες το Πολυτεχνείο...

Αλέξη, αργά θυμήθηκες το Πολυτεχνείο...

Όταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας επιχειρεί, με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου να πείσει τους πάντες λέγοντας ότι «κρατούμε το νήμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείουκαι δημιουργούμε τη νέα Ελλάδα», τότε δικαίως αναρωτιέται κανείς ποιον επιχειρεί να κοροϊδέψει.

Ποια, ακριβώς, είναι η νέα Ελλάδα, στην οποία αναφέρεσαι, Αλέξη; Μήπως εκείνη η Ελλάδα των νέων που φεύγουν απηυδισμένοι στο εξωτερικό, μην αντέχοντας άλλο τη μιζέρια και την ανεργία, τους οποίους τους έχετε καταδικάσει εσύ και η κυβέρνησή σου;

Σε ακούσαμε να λες ότι «η θέληση της κοινωνίας για περισσότερη δημοκρατία παραμένει ζωντανή και ανανεώνεται συνεχώς, ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε εποχής» και ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η απαίτηση του ελληνικού λαού για δημοκρατία.

Τη δική σας μνημονιακή Χούντα ποιος ανέχεται άλλο, Αλέξη; Εσείς, που λέγατε σε κάθε δυνατή ευκαιρία ότι θα σκίζατε τα Μνημόνια. Αλλά, τι σου λέμε τώρα κι εσένα...

Αργά θυμήθηκες το Πολυτεχνείο, Αλέξη. Δεν σας πιστεύει κανείς πια, ούτε εσένα αλλά ούτε και την κυβέρνησή σου.

Και επειδή προσπάθησες να κλέψεις λίγη από την αστρόσκονη που άφησε πίσω του ο Μπαράκ Ομπάμα, με την ομιλία του στο «Σταύρος Νιάρχος», λέγοντας ενώπιον της Ολομέλειας ότι «η δημοκρατία στην Ελλάδα των μνημονίων έχει πληγεί και υποβαθμιστεί» σου το λέμε ξεκάθαρα και χωρίς «κορδέλάκια»: Για την κατάντια αυτή δεν φταις ΜΟΝΟΝ εσύ. Φταις όμως ΚΑΙ εσύ. Γιατί δεν ύψωσες ανάστημα απέναντι σε τίποτα και οποιονδήποτε επιχειρούσε να κάνει σκουπίδι την αξιοπρέπεια αυτού του λαού.

Από λόγια χορτάσαμε, Αλέξη. Καληνύχτα...

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις για το Πολυτεχνείο

Σχετικές ειδήσεις