ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ακούσαμε κι αυτό! Στο σκοτάδι της διαπλοκής, ο Τσίπρας λέει «όλα στο φως»

Το ακούσαμε κι αυτό! Στο σκοτάδι της διαπλοκής, ο Τσίπρας λέει «όλα στο φως»

Ηχεί μέχρι και τώρα στα αυτιά όλων μας η φράση που είχε πει στις 10 Φεβρουαρίου 2015 ο πρωθυπουργός της «περήφανης» διαπραγμάτευσης: «Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος».

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και ο άνθρωπος που είχε κάνει «παντιέρα» της κυβέρνησής του την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, των συμφερόντων και των απανταχού «νταβατζήδων» που λυμαίνονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα, μοιάζει να έχει μείνει στάσιμος στην κοιλάδα των υποσχέσεων.

Και ξαφνικά, ορμώμενος από τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων ζητά στο λυκαυγές του 2017, σε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματός του να τα φέρουν «όλα στο φως» και να δώσουν τη δική τους μάχη ενάντια στη διαπλοκή.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει ότι «στο βασίλειο των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Τι γίνεται, όμως, όταν και αυτός θυμάται το αμαρτωλό τρίγωνο της Διαπλοκής κατόπιν εορτής, βλέποντας ότι κανένα άλλο επιχείρημα δεν είναι ικανό να του δώσει πόντους; Πόσο δε μάλλον, όταν οι πολίτες ζουν καθημερινά την πραγματική διαπλοκή υπό μορφή ληστείας στην ίδια τους την τσέπη, εδώ και σχεδόν μια επταετία.

Οξύμωρα λόγια και παραδοξότητες: στο σκοτάδι και το έρεβος των Μνημονίων, ο ίδιος άνθρωπος που έσπρωξε με δύο κυβερνητικές θητείες την Ελλάδα πιο βαθιά στη βρώμικη σκάλα των δανειστών, πασχίζει να κερδίσει λίγους πόντους εύνοιας, υποσχόμενος ότι θα τα φέρει «όλα στο φως»...

Αλήθεια, πόσο σανό νομίζουν εκεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τρώει ο κόσμος;

Σκεφτείτε πότε, έστω και για μία φορά, το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο χάριν της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ιδίως, όταν θέματα - «φωτιά», όπως αυτό των «θαλασσοδανείων» που έπαιρναν «μπιρ παρά» όλα τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια από τράπεζες.

Θα μιλήσει ο κ. Τσίπρας, άραγε, για τον δανεισμό του κόμματός του; Για εκείνη την περιβόητη offshore, όπως τον έχουμε καλέσει εδώ και πόσον καιρό να πράξει μέσα από το διαρκές ρεπορτάζ του Newsbomb.gr;

Το φως δεν φτάνει να το ζητάς στα λόγια, πρέπει και να το εννοείς, ακόμη κι αν ξέρεις πως από αυτό ενδεχομένως να καείς και εσύ για τα δικά σου ανομήματα. Και θέλει μεγάλο θάρρος και πολλά καντάρια πάνω στο ζύγι, για να λάβεις τέτοια απόφαση.

Κι όλα αυτά, δυστυχώς, δεν τα διαθέτει ούτε αυτή η κυβέρνηση...

Σχετικές ειδήσεις