ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ζητάει και τα ρέστα ο Παπαντωνίου: Με τιμωρούν επειδή έβαλα την Ελλάδα στο ευρώ!

Ζητάει και τα ρέστα ο Παπαντωνίου: Με τιμωρούν επειδή έβαλα την Ελλάδα στο ευρώ!

Ειδήσεις | Γιάννος Παπαντωνίου: «Τι είχες Γιάννο μου, τι είχα πάντα». Παραφράσαμε τη γνωστή παροιμία, για να μπορέσουμε να αντέξουμε το... δακρύβρεχτο υπόμνημα που απέστειλε στη Βουλή ο Γιάννος Παπαντωνίου, προτού ξεκινήσει στην Ολομέλεια η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, για τις «αμαρτωλές» συμβάσεις των εξοπλιστικών που υπέγραφε, ενόσω ήταν υπουργός του Σημίτη.

Μέσα από το τετρασέλιδο πόνημά του, ο πρώην υπουργός προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι είναι θύμα συκοφαντίας και πως ο ίδιος αλλά και η κυβέρνηση Σημίτη τιμωρούνται επειδή έβαλαν τη χώρα στην ΟΝΕ.

«Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ’ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν», γράφει ο Γιάννος.

Φοβερή πρόοδος, κ. υπουργέ: Η Ελλάδα ζούσε επί σειρά ετών με δανεικά, χρυσοπληρώναμε ως κράτος συμβάσεις με το εξωτερικό, οι υπερτιμολογήσεις είχαν γίνει «δεύτερη φύση» των τότε κυβερνήσεων. Αυτά, προφανώς, δεν τα θυμάστε.

Και προσθέτει ο κ. Παπαντωνίου: «Η σημερινή πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιχειρεί να ανατρέψει αυτήν την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει, αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση».

Μάλιστα, ο ίδιος επιμένει πως «το σύνολο των συμβάσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο επί 14 χρόνια» και πως «δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο» κι ότι «όλα γίνονται προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Δάκρυα συγκίνησης πλημμυρίζουν τους οφθαλμούς μας, με αυτά που διαβάζουμε. Αλλά, για καθίστε λίγο, βρε αδέρφια: Αφού είναι έτσι τα πράγματα τι έχει να φοβηθεί ο κ. Παπαντωνίου;

Η σοφή παροιμία λέει ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», έτσι δεν είναι; Ή μήπως δεν είναι; Γιατί οι δικογραφίες λένε άλλα πράγματα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Κύριε Παπαντωνίου, καλά τα υπομνήματα, αλλά θυμηθείτε λίγο και τη γυναίκα του Καίσαρα. Μέρες που είναι, δεν βλάπτει...

Σχετικές ειδήσεις