Μας «δουλεύει» η Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης»

Μας «δουλεύει» η Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης»

Έφη Αχτσιόγλου | Πρωτομαγιά: «Έσκασε» ο Μάης και μαζί ακόμη μία δήλωση κυβερνητικού στελέχους, μία από εκείνες που μας στέλνουν «αδιάβαστους» και μας κάνουν να πιστεύουμε ότι έχουμε ξυπνήσει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου όλα είναι όμορφα κι αγγελικά πλασμένα.

Ο λόγος, αυτή τη φορά, για την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αποφάσισε να στείλει μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το δικό της «αγωνιστικό» μήνυμα, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα. Δεν είναι ούτε μουσειακό έκθεμα ούτε ημέρα κενή περιεχομένου. Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί μια ζωντανή υπενθύμιση ότι την ιστορία γράφουν οι συλλογικές διεκδικήσεις. Η κυβέρνησή μας τιμά τους αγώνες της εργατικής τάξης. Και, παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, προσπαθεί να το κάνει έμπρακτα».

Παύση εδώ, γιατί το στόμα κόλλησε στη θέση «ορθανοικτό» με αυτά που διαβάζουν τα δύσμοιρα γουρλωμένα μάτια μας!

Η κ. Αχτσιόγλου, η οποία αποφάσισε να... τελειοποιήσει το έργο του προκατόχου της, του αλήστου μνήμης προκατόχου της, Γιώργου Κατρούγκαλου, κοινώς να αποτελειώσει τα εργασιακά δικαιώματα στο πλαίσιο του Μνημονίου, μας λέει ότι τελικά τα προστατεύει!

Και συνεχίζει η υπουργός Εργασίας: «Από την πρώτη στιγμή έθεσε ως βασικό στόχο την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα κατέστη κεντρικό θέμα στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή συντάχθηκαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα και οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η μεθοδική παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην παραβατικότητα και την αυθαιρεσία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Με συντονισμένες ενέργειες στοχεύουμε στην καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το πρόγραμμα στοχευμένων κοινών ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, τον ΕΦΚΑ, το ΣΔΟΕ και την οικονομική αστυνομία που ξεκινάει σήμερα. Το πρόβλημα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Σε πρόσφατο έλεγχο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μεγάλη τράπεζα βεβαιώθηκαν περισσότερες από 100 παραβάσεις υποδηλωμένης εργασίας και επιβλήθηκε για πρώτη φορά πρόστιμο ύψους 1.635.000 ευρώ. Τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν θα γίνονται ανεκτά».

Ειλικρινά, κυρία υπουργέ, έχετε την αίσθηση ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς; Έχετε, αλήθεια, κάνει καμιά βόλτα έξω σε αυτή την «αγορά εργασίας», για να δείτε τι συνθήκες επικρατούν; Γιατί, μάλλον, δείχνετε πως έχετε πλήρη μεσάνυχτα με το τι πραγματικά συμβαίνει!

Κυρία υπουργέ, με τις πολιτικές που εφαρμόζετε εσείς και η κυβέρνησή σας, επιχειρείτε ακριβώς να καταντήσετε μέρες, όπως η Πρωτομαγιά, ακόμη ένα «μουσειακό έκθεμα».

Καλά είναι τα μέτρα, καλές οι παραινέσεις, αλλά σαν την επαφή με τη μαύρη κι άραχλη πραγματικότητα που μας έχετε σερβίρει μέσω των Μνημονίων, απλά δεν υπάρχει!

Τι άλλο θα ακούσουμε πια; Ήμαρτον!