ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας! (vid)

Απίστευτη δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας! (vid)

Δυστυχώς, αδέρφια, ενώ μέχρι πρότινος πιστεύαμε ότι υπήρχε κάποιο όριο στην αμετροέπεια και την ανοησία, έρχονται για ακόμη μία φορά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μας διαψεύσουν, προκαλώντας, μάλιστα ακόμη και το δημόσιο αίσθημα.

Η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, θέλοντας να υπεραμυνθεί το νέο «αιματηρό» Μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση, έκανε μια αδιανόητη δήλωση, αναφερόμενη στα σχολικά γεύματα.

Είπε, λοιπόν: «Τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μιας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι σερβίρουν καθημερινά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μεταξύ των οποίων οι υποανάπτυκτες ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία».

Μάλιστα...

Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Στις αναπτυγμένες και όχι υποανάπτυκτες χώρες που προανέφερε η κ. Σκούφα – τα μπέρδεψε λίγο – τα σχολικά γεύματα παρέχονται εδώ και αρκετές δεκαετίες στους μαθητές στο πλαίσιο ολοκληρωμένων πολιτικών Παιδείας, που έχουν ως σκοπό την προστασία τους εκτός από την εκπαίδευσή τους.

Σε οικονομικά εύρωστες οικονομίες, πράγματι, αποτελούν ένδειξη ανεπτυγμένης χώρας. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα σχολικά γεύματα θεσπίζονταν, πάντα, ως λύση ανάγκης, είτε έπειτα από πολεμικές συγκρούσεις στις αρχές της δεκαετίας του ‘50, είτε για να αντιμετωπιστούν οι βάρβαρες συνέπειες των Μνημονίων στα παιδιά, τα οποία από το 2010 και μετά, έρχονταν καθημερινά αντιμέτωπα με τις λιποθυμίες και τον υποσιτισμό.

Συνεπώς, είναι απαράδεκτο να κομπάζει ένας βουλευτής της κυβέρνησης για μια πολιτική που αποτελεί, βάσει του διεθνούς παραδείγματος, στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας!

Θα έπρεπε η κ. Σκούφα και οι συνάδελφοί της στην κυβέρνηση να είναι πιο προσεκτικοί, προτού προβούν σε τέτοιου είδους τοποθετήσεις.

Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί αποδεικνύουν καθημερινά ότι έχουν πλήρη και μαύρα μεσάνυχτα!

Με απλά λόγια: Είναι ντροπή όλο αυτό, και μόνο που προβάλλεται ως ακόμη ένα δήθεν success story της «Αριστεράς»!

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την απίστευτη δήλωση της κυρίας Σκούφα

Σχετικές ειδήσεις