ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αμετανόητος ο Πεταλωτής: «Για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο Μνημόνιο, δεν υπήρχε άλλη λύση»

Αμετανόητος ο Πεταλωτής: «Για να μην χρεοκοπήσουμε μπήκαμε στο Μνημόνιο, δεν υπήρχε άλλη λύση»

Γιώργος Πεταλωτής: Το γεγονός ότι επτά χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στα Μνημόνια υπάρχουν ακόμη στελέχη της τότε κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, που εκτιμούν πως ό,τι έγινε, ήταν μονόδρομος, δείχνει το μέγεθος της πολιτικής αθλιότητας που βιώνει αυτός ο τόπος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Πεταλωτής, είπε ανερυθρίαστα ότι «μπήκαμε στο Μνημόνιο, για να μην χρεοκοπήσουμε, δεν υπήρχε άλλη λύση».

Και σημείωσε: «Το 2010 φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο σημείο μηδέν. Να κηρύξουμε επίσημη χρεοκοπία. Η χρεοκοπία αυτή δεν θα είχε καμία σχέση με ότι έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Χρεοκοπία της χώρας θα σήμαινε κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά νοσοκομεία και έλλειψη σε βασικά αγαθά».

Το κακό τελικά σ’ αυτόν τον τόπο είναι πως κάποιοι βγαίνουν όψιμα ως τιμητές και θεωρούν πως μπορούν να παραλλάξουν τα γεγονότα.

Εκείνο το περίφημο swap του Σημίτη το ξεχάσαμε, κύριε Πεταλωτή; Τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στο κουζινάκι του Νταβός με τους κ.κ. Παπανδρέου και Στρος – Καν, θα κάνουμε «γαργάρα» και αυτές;

Πράγματι, έχετε δίκιο, όταν λέτε πως βρισκόμαστε στα Μνημόνια, «γιατί δεν έχουμε διορθώσει εκείνες τις παθογένειες που μας οδήγησαν σ’ αυτά».

Όμως, ο κόσμος δεν έχει μνήμη ψαριού, κύριε Πεταλωτή. Το πρόβλημα είναι ότι οι αληθινά υπαίτιοι αυτής της εθνικής τραγωδίας κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι κι ωραίοι...

Σχετικές ειδήσεις