ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σε άλλη χώρα αναφέρεται μάλλον: Μείωση της ανεργίας «βλέπει» η Αχτσιόγλου!

Σε άλλη χώρα αναφέρεται μάλλον: Μείωση της ανεργίας «βλέπει» η Αχτσιόγλου!

Αναρωτιέται κανείς αν ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης μας «τρολάρουν» ή αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό αναρωτιέται κανείς πώς να ερμηνεύσει τη δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου η οποία – παρά τα στοιχεία της Eurostat τα οποία δείχνουν σταθερά «πρωταθλήτρια» ευρωζώνης την Ελλάδα στην ανεργία και στην ανεργία των νέων – πανηγυρίζει για τη μείωση των ποσοστών!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», τόνισε ότι έχει καταγράψει πτώση της τάξης περίπου του 2%.

Η κυρία Αχτσιόγλου μάλιστα επικαλέστηκε τα στοιχεία της Εργάνης για τον Ιούνιο, ανέφερε ότι το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 40.599 θέσεις εργασίας, κάνοντας λόγο για την καλύτερη επίδοση, από το 2001 μέχρι σήμερα.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, (Ιανουάριος-Ιούνιος), δημιουργήθηκαν περί τις 260.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας στο 21,7%.

Η υπουργός Εργασίας σημείωσε βέβαια ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Αυτό πάντως που δεν αναλύεται στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ και η υπουργός «ξεχνά» είναι ότι χάνονται θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και οι νέες θέσεις εργασίας είναι ημιαπασχόλησης και υπαμειβόμενες.

Σχετικές ειδήσεις