ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τα Μνημόνια μας έχουν κάνει τη ζωή «πατίνι» και ο Μοσκοβισί θέλει να κάνουμε ποδήλατο!

Τα Μνημόνια μας έχουν κάνει τη ζωή «πατίνι» και ο Μοσκοβισί θέλει να κάνουμε ποδήλατο!

Οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, από το Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνουν τον πραγματικό κώδικα συμπεριφοράς που ακολουθούσαν και εξακολουθούν να εφαρμόζουν οι δανειστές απέναντι στην Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας έναν ατυχή χαρακτηρισμό, ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν, θέλησε να δείξει στον Αλέξη Τσίπρα της «περήφανης διαπραγμάτευσης» τον δρόμο της «στοχοπροσήλωσης».

Είπε λοιπόν: «[...] Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα ζητήσουμε για το υπόλοιπο πρόγραμμα νέα μέτρα τόσο δύσκολα όσο εκείνα που ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση της β αξιολόγησης. Αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε το ποδήλατο, πρέπει να συνεχίσουμε με προσπάθειες, με μεταρρυθμίσεις. Η γ' αξιολόγηση αφορά υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν υιοθετηθεί συν κάποιες μεταρρυθμίσεις που μπορούν να επιλεχθούν. Άλλα έχουν ήδη γίνει, αλλά κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι όλα έχουν γίνει και έτσι πρέπει να είμαστε σε πολύ σοβαρή, συνειδητή, συλλογική, σχεδιασμένη προσέγγιση του υπόλοιπου προγράμματος, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε κάνει πολύ δυσκολότερα. Αλλά μην χαλαρώσουμε πολύ. Ας συγκεντρωθούμε, ας δουλέψουμε μαζί, και νομίζω ότι αυτό είναι και το πνεύμα του Αλέξη Τσίπρα και τελικά οι ελληνικές αρχές και οι Έλληνες πολίτες μπορούν να βασίζονται ότι η Κομισιόν θα είναι εκεί».

Τι άλλο θα ακούσουμε! Ο άνθρωπος που μαζί με τους υπόλοιπους δανειστές-δυνάστες σήκωνε πριν από δύο χρόνια απειλητικά το δάχτυλο στην Ελλάδα, έρχεται τώρα να μας πει ότι πρέπει να... συνεχίσουμε το ποδήλατο!

Και για να το «τερματίσει», ο κ. Μοσκοβισί συνέχισε λέγοντας: «Στο τέλος η Ελλάδα θα γίνει μια κανονική χώρα μέσα στην Ευρωζώνη. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας. Δύο χρόνια πριν είχαμε ένα δραματικό καλοκαίρι, δύο χρόνια μετά είμαστε ένα βήμα πριν από το να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας. Και μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα θα είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι έχουμε αφιερώσει τόση πολλή ενέργεια για να βρούμε μια λύση μαζί με την Ελλάδα. Αναγνωρίζουμε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάνει πολλές θυσίες, τώρα είναι για εκείνους να δουν τα οφέλη γι’ αυτές τις θυσίες τους, με μια αναμορφωμένη οικονομία, με μια ισχυρότερη κοινωνία και μια χώρα που έχει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της».

Ωμή παραδοχή, λοιπόν, πως η Ελλάδα έως τώρα δεν υπήρξε ποτέ μια κανονική χώρα εντός της Ευρωζώνης, Κυνική ομολογία πως αυτή η ταλαίπωρη χώρα μπήκε για περισσότερο από μία επταετία στο «δοκιμαστικό σωλήνα» των Μνημονίων, επειδή η κανονικότητα είχε πάει... περίπατο.

Για επτά χρόνια ο Έλληνας έκανε πεντάλ σε ανηφόρα δύσβατη κι απότομη και τώρα του λένε να... συνεχίσει το ποδήλατο!

Εάν αυτό δεν είναι ύβρις, τότε τι είναι, βρε αδέρφια;

Σχετικές ειδήσεις