ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Απίστευτες δικαιολογίες κυβέρνησης - Σαντορινιός: Το πλοίο του EMSA ήταν... μεγάλο για τη Σαλαμίνα

Απίστευτες δικαιολογίες κυβέρνησης - Σαντορινιός: Το πλοίο του EMSA ήταν... μεγάλο για τη Σαλαμίνα

Σε πλήρη σύγχυση φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς πληθαίνουν οι επικρίσεις για τους χειρισμούς στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας στον Σαρωνικό.

Οι δικαιολογίες που ακούγονται πλέον προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ενώ φανερώνουν ότι οι ιθύνοντες βρίσκονται πλέον σε πανικό.

Μιλώντας την Πέμπτη (21/09/2017) στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός υποστήριξε ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση απέστειλε επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ναυτικής Ασφάλειας (EMSA) την Τρίτη και όχι την Κυριακή, ήταν γιατί το σκάφος του Οργανισμού ήταν πολύ μεγάλο, για να προσεγγίσει στους λιμενίσκους της Σαλαμίνας.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαντορινιός: «Η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή».

Το ζήτημα είναι πως ό,τι κι αν λέει αυτή τη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει: το μαζούτ έχει «μαυρίσει» τις άλλοτε όμορφες παραλίες του Σαρωνικού, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, η δυσοσμία για τους κατοίκους που διαβιούν στις παράκτιες περιοχές της Αττικής δεν αντέχεται.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος διατυπώνει εύλογα τις εξής απορίες: Θα αναλάβει, επιτέλους, κανείς την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα; Θα βρεθούν ποτέ οι πραγματικοί υπεύθυνοι, για να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης;

Σχετικές ειδήσεις