ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι... ανάμεσά μας - Παραείναι τυχαίο

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι... ανάμεσά μας - Παραείναι τυχαίο

Είναι άραγε τυχαίο ότι η ειδησεογραφία στρέφεται σε θέματα «ειδικού προπαγανδιστικού ενδιαφέροντος»;

Το θέατρο σκιών συνεχίζεται στην πολιτική σκηνή της χώρας, με την επικαιρότητα να ανανεώνεται και να «τροφοδοτείται» συνεχώς με θέματα που αφορούν σε οτιδήποτε άλλο, εκτός από την ζωή του μέσου Έλληνα, τα οικονομικά αδιέξοδα και την φτώχεια που αλώνει σιγά-σιγά και τα τελευταία εναπομείναντα όρθια νοικοκυριά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τα στελέχη της αντιπολίτευσης μπορούν με τις ώρες να αγορεύουν στην βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα για την... ανομία, για τα νησιά Μπαρμπάντος και τις επιχειρηματικές ασχολίες της κυρίας Μητσοτάκη, για τις... επιτυχίες της Αστυνομίας στην εξιχνίαση μιας σειράς εγκλημάτων που εσχάτως αποτελούν... πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια και για τα πάντα.

Δεν μιλούν όμως για την ταμπακιέρα.

Τι γίνεται με την αξιολόγηση;

Ποια νέα ληστρικά μέτρα σε βάρος του κόσμου εμπεριέχονται στην «έξοδο από τα μνημόνια» που προαναγγέλονται με τόσο προκλητικό κομπασμό από τα κυβερνητικά στελέχη και γενικά ότι έχει να κάνει με την ζωή των πολιτών μιας χώρας που κλείνει σχεδόν δεκαετία σε... καραντίνα και οικονομική στέρηση.

Φαίνεται πως αυτό το παιχνιδάκι αρέσει ιδιαίτερα στα επιτελεία της κυβέρνησης και γι’ αυτό, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν γεγονότα προς... εκμετάλλευση, φροντίζει να τα δημιουργεί από μόνη της.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί αυτή η ξαφνική και απίστευτη –για την χρονική συγκυρία- απόφαση, να δοθεί άδεια εξόδου στον Κουφοντίνα και να στηθεί κιόλας σκηνικό... αποθέωσής του την ώρα της εξόδου, ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και φρέσκια εικόνα για τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Να υπάρχει τέτοια άγνοια κινδύνου ή αφέλεια στο σύστημα εξουσίας, πολύ δύσκολο.

Να μην καταλαβαίνουν, ότι μια μόλις μέρα μετά την σύλληψη του με ανάλογους όρους αποφυλακισμένου δολοφόνου της Ζέμπερη, οι συνειρμοί θα είναι προφανείς και η κουβέντα που θα ξεσπάσει θα είναι ανάλογη;

Να μην έχουν την αίσθηση των αλγεινών εντυπώσεων που δημουργεί η απελευθέρωση του δολοφόνου του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, λίγα 24ωρα μόλις μετά τις «αποκαλύψεις» για δραστηριότητες μέλους της οικογένειας στους οικονομικούς παράδεισους της οικουμένης;

Πολύ χλωμό και ταυτόχρονα και πολύ... βολικό για να είναι αληθινό.

Η ουσία είναι, πως είτε λόγω πολιτικής αφέλειας στα όρια της βλακείας, είτε γατί τελικά είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης να τροφοδοτεί συνεχώς την επικαιρότητα με μια σειρά «θέματα» εκτός από την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, η άδεια στον Κουφοντίνα στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, παραείναι βολική για να είναι και τυχαία.

Αν δεν είναι και... επιθυμητή ταυτόχρονα.