ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γιατί ο Τσίπρας τσαντίστηκε με τον Τουσκ: «Δεν θα μασήσω τα λόγια μου!»

Γιατί ο Τσίπρας τσαντίστηκε με τον Τουσκ: «Δεν θα μασήσω τα λόγια μου!»

Αλέξης Τσίπρας | Ντόναλντ Τουσκ: Με τη φωτιά και κυρίως με την υπομονή της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα δείχνει να παίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου,Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος, με μια απαράδεκτη πρόταση επιχείρησε να πετάξει ξανά το «μπαλάκι» της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, ζητώντας κατάργηση των ποσοστώσεων σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρώπης των 27.

Αυτή η πρόταση, για την οποία έχει πέσει ήδη «ανάθεμα» τόσο από την Κομισιόν όσο και από κορυφαίους αξιωματούχους, δεν θα μπορούσε, σε καμία περίπτωση να μείνει αναπάντητη από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3, ο Αλέξης Τσίπρας τη χαρακτήρισε «άκαιρη, άσκοπη και άστοχη», προαναγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, «δεν θα μασήσει τα λόγια του».

Και, μεταξύ μας, αδέρφια, πολύ καλά κάνει ο πρωθυπουργός και αντιδρά! Γιατί, όπως κι αν το δει κανείς, ο κ. Τουσκ μοιάζει να συμπεριφέρεται περισσότερο ως εκπρόσωπος των χωρών του Βίζενγκραντ, παρά ως ο καθ’ ύλην εκπρόσωπος και επικεφαλής ενός θεσμοθετημένου ευρωπαϊκού οργάνου.

Η στάση του κ. Τουσκ είναι κάτι παραπάνω από προκλητική, γιατί επιχείρησε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο να ζητήσει από χώρες όπως η Ιταλία, αλλά κυρίως η Ελλάδα, να παραμείνουν μαζικές «αποθήκες ψυχών» και να σηκώνουν όλο το βάρος των μεταναστευτικών ροών!

Με αυτές τις λογικές, «χωριό δεν γίνεται» και ο πρωθυπουργός τους το λέει στα ίσια εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μένει μόνη της και να αποτελεί τη δοκό ισορροπίας στην ευρωτουρκική συμφωνία για τον έλεγχο των προσφύγων.

Και σίγουρα, αυτό το κακό «βιολί» να υπομένει τις αποφάσεις ανθρώπων και κέντρων αποφάσεων που θέλουν απλώς να αποσείσουν την ευθύνη από το «πουκάμισό» τους, δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Σχετικές ειδήσεις