ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ερώτηση: Θα γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου με δυο αξιωματικούς αιχμάλωτους από τους Τούρκους;

Ερώτηση: Θα γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου με δυο αξιωματικούς αιχμάλωτους από τους Τούρκους;

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Η απορία δεν είναι φιλοσοφική - Είναι απορίας άξιον πώς το ελληνικό κράτος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη παρέλαση των στρατευμάτων της 25ης Μαρτίου στον απόηχο της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, του υπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠ.ΟΠ. Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, την περασμένη Πέμπτη (01/03) από τουρκικό περίπολο κοντά στις Καστανιές Έβρου;

Και για να εξηγούμαστε:

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δηλώσεις των αρμοδίων απο ελληνικής πλευράς, οι Τούρκοι θα πάνε μακριά τη βαλίτσα.

Άλλωστε οι διαθέσεις τους έχουν φανεί. Δεν βιάζονται να ξεκινήσει το δικαστήριο και ουσιαστικά κρατάνε τη χώρα μας σε διπλωματική ομηρεία, βυθίζοντας ταυτόχρονα στα τάρταρα το εθνικό φρόνημα τόσο των ενόπλεων δυνάμεων, όσο και το φρόνημα του ελληνικού λαού που παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις.

Υπάρχει λοιπόν μια σοβαρή απορία:

Θα αφήσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας την υπόθεση να σέρνεται μέχρι την 25η Μαρτίου;

Και μετά τι θα κάνουν;

Θα βγάλουν το στρατό και τα άρματα στους δρόμους με σημαιούλες για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου την ώρα που οι Τούρκοι θα κρατούν αιχμαλώτους Έλληνες Αξιωματικούς;

Διότι αν γίνει έτσι θα μιλάμε για την απόλυτη εθνική ξεφτίλα!!!

Όπως ξεφτίλα θα είναι βεβαίως να στηθούν όλοι με τη σειρά στις κάμερες για να κάνουν δηλώσεις περί του αξιόμαχου των Ε.Δ. και περί υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων!!!

Πώς ακριβώς το έχουν σκεφτεί τα σαϊνια;

Ή μήπως δεν το έχουν σκεφτεί;

Πολύ φοβάμαι ότι αυτη η επέτειος θα πρόκειται για πρωτόγνωρη παρωδία.

Παρωδία όχι βεβαίως για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ούτε για τον λαό.

Θα είναι πρώτου μεγέθους παρωδία για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Δυστυχώς στη χώρα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη θα το ζήσουμε κι αυτό!

Την ίδια ώρα η τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Doğan, το οποίο σε δημοσίευμά του την Τρίτη (06/03/2018) παρουσίασε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο οι δύο στρατιωτικοί, κατά τη διάρκεια της περιπόλου τους, ξεπέρασαν κατά 253 μέτρα τη συνοριακή γραμμή, μπαίνοντας στο τουρκικό έδαφος.

ellines stratiotikoi dogan

Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύει η ίδια πηγή είναι χαρακτηριστικός: «Οι Έλληνες στρατιώτες μπήκαν στα τουρκικά σύνορα κατά 253 μέτρα».

Ωστόσο, το ερώτημα είναι από πού περιήλθε σε γνώση αυτή η πληροφορία, ενώ ελέγχεται και η εγκυρότητά της.

Δείτε το γράφημα του πρακτορείου Doğan

dogan map

Ποια τουρκικά Μέσα εγείρουν ζήτημα κατασκοπείας

Βεβαίως, η ιστορία αυτή εμπλουτίζεται και από τα αντίστοιχα δημοσιεύματα της Milliyet και της Yeni Safak.

Οι δύο τουρκικές εφημερίδες ανέφεραν πως τα κινητά των δύο στρατιωτικών εστάλησαν στα κεντρικά της τουρκικής χωροφυλακής, στην Άγκυρα, για ψηφιακό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, οι τουρκικές Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν, αν οι δύο Έλληνες προσπάθησαν να καταστρέψουν φωτογραφίες ή βίντεο, λίγο πριν πέσουν στα χέρια των Τούρκων, κάτι που θα μπορούσε να δώσει στην Άγκυρα την αφορμή, ώστε να στοιχειοθετήσουν και την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει ζητήσει τη μεσολάβηση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης.

Διαβάστε σχετικά:

Πού το πάνε οι Τούρκοι

Σε κάθε περίπτωση, η Άγκυρα δείχνει να εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το γεγονός στο έπακρο, ενισχύοντας την ρητορική της έντασης και των αμφισβητήσεων, που έχει ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω χειροτέρευση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ειδικότερα, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν καθαρά ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε περισσότερα εθνικά θέματα στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις