ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το... χαβά του ο Τσαβούσογλου: Ο Τσίπρας δέχτηκε πιέσεις για τους «8» και δεν μας τους έδωσε

Το... χαβά του ο Τσαβούσογλου: Ο Τσίπρας δέχτηκε πιέσεις για τους «8» και δεν μας τους έδωσε

Αυτό που ζούμε με τους γείτονες, αδέρφια, δεν έχει προηγούμενο. Ειδικά όταν αναφέρονται με τόση ευκολία στο θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, παραλείποντας με εύσχημο τρόπο να αναφερθούν στα δικά τους καμώματα και χρησιμοποιώντας την τέχνη της προπαγάνδας με τρόπο «μπακαλίστικο».

Βγήκε, λοιπόν, στο σεργιάνι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κι άρχισε να λέει ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος «έλεγαν αρχικά στην τουρκική κυβέρνηση ότι θα δώσουν τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, αλλά η Δύση δεν τους άφησε».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που πήγαν στην Ελλάδα (σ.σ οι οχτώ) εγώ επικοινώνησα με τον κ. Κοτζιά. Ο πρόεδρος μας με τον κ. Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε με τον κ. Τσίπρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας έκαναν το ίδιο, και οι υπηρεσίες πληροφοριών το ίδιο».

«Εμείς θα θέλαμε να μάς τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα, και σε αυτό το θέμα όπως και του κ. Κοτζιά. Αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις…» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, πρόσθεσε πάντως ότι «από την Ελλάδα περιμένουμε περισσότερη στήριξη».

Στήριξη ως προς τι, κύριε υπουργέ; Έχουν περάσει πάνω από 110 ημέρες και δεν λέτε λέξη για τα δύο παλικάρια που κρατούνται παράνομα και χωρίς στοιχειοθετημένο κατηγορητήριο στις φυλακές της Αδριανούπολης! Σας θυμίζει κάτι αυτή η υπόθεση; Σας θυμίζουν κάτι τα ονόματα των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη;

Φτάνει με την υποκρισία, κύριε Τσαβούσογλου… Υπάρχουν και όρια!