ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Προς βουλευτή Γρηγοράκο: Η εμπάθεια και ο ρατσισμός δεν είναι πολιτικός λόγος!

Προς βουλευτή Γρηγοράκο: Η εμπάθεια και ο ρατσισμός δεν είναι πολιτικός λόγος!

Στην Πολιτική ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τον αντίπαλό του είναι η παράθεση επιχειρημάτων. Αυτή είναι η σωστή και πάγια πρακτική που πρέπει να ακολουθείται από όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά.

Δυστυχώς, φαίνεται πως αυτή την πρακτική λησμόνησε και μάλιστα με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος καταφέρθηκε με περισσή αήθεια εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μιλώντας την Τρίτη (22/08/2018) στον Real FM, ο κ. Γρηγοράκος είχε πει απευθυνόμενος στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή: «Είναι κανονική η χώρα αυτή τώρα που έχει την αριστεία πεταμένη στα σκουπίδια; Πώς τη βλέπετε δηλαδή; Δηλαδή είναι μια χώρα που μπορεί να προχωρήσει μπροστά; Δηλαδή, βάζει έναν υπουργό, ο οποίος έχει συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας και επιθεωρεί τον Σαρωνικό κόλπο;».

Το σχόλιο που θα ταίριαζε σε μια τέτοια δήλωση είναι μία και μόνη λέξη: Ντροπή!

Είναι ποτέ δυνατόν, εκλεγμένος βουλευτής της ελληνικής Βουλής να απευθύνεται με το σκαιότατο αυτό τρόπο σε υπουργό, προβαίνοντας, μάλιστα, σε σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο ρατσισμού;

Οι δηλώσεις του κ. Γρηγοράκου συνιστούν, δυστυχώς, ακόμη ένα απτό δείγμα της ένδειας στην οποία έχει καταπέσει στις μέρες μας ο πολιτικός λόγος. Και για να το κάνουμε πιο λιανά: Από πολιτικούς περιμένουμε επιχειρήματα και όχι ύβρεις!

Αν ανεχόμαστε οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, τότε δυστυχώς τα πράγματα οδηγούνται για ακόμη μία φορά στο συμπέρασμα της φράσης-κλισέ: «Έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν».

Η απαξίωση της Πολιτικής και του πολιτικού λόγου δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ελαφρά τη καρδία.

Το λέμε ξεκάθαρα: Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, όχι μόνον από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά από όλους τους πολίτες και ιδίως από όσους τον είχαν ψηφίσει, για να τους εκπροσωπεί στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: