ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Τραγική ειρωνεία – Ο πατέρας της 14χρονης μετέφερε με το φορτηγό του εξοπλισμό του λούνα παρκ

Βόλος: Τραγική ειρωνεία – Ο πατέρας της 14χρονης μετέφερε με το φορτηγό του εξοπλισμό του λούνα παρκ

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας του άτυχου 14χρονου κοριτσιού, που βρήκε το βράδυ της Παρασκευής τραγικό θάνατο πέφτοντας από παιχνίδι στο λούνα παρκ του Αλμυρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, o συγκλονισμένος πατέρας νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της άτυχης έφηβης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

louna-park.jpg
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία

Ελεύθερη η 73χρονη ιδιοκτήτρια

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της στον Εισαγγελέα, σήμερα το μεσημέρι, η 73χρονη ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού. Όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Η 73χρονη, που είναι κάτοικος Αθήνας, εμφανίστηκε στα Δικαστήρια φορώντας μαύρα και υποβασταζόμενη από την κόρη της και τον δικηγόρο της.

Στο μεταξύ, ο 32χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές που ήταν χειριστής του μοιραίου παιχνιδιού, μετά το τραγικό δυστύχημα εξαφανίστηκε και αναζητείται από την Αστυνομία. Ο χώρος του λούνα παρκ εξακολουθεί να φυλάσσεται, έως ότου ολοκληρωθεί η πραγματογνωμοσύνη στο χώρο όπου έχασε τη ζωή της η 13χρονη.

Το χρονικό

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 22.45 χθες το βράδυ, όταν η ανήλικη μαθήτρια βρισκόταν στο παιχνίδι «χαλί», το οποίο για αδιευκρίνιστους λόγους ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, εκσφενδονίστηκε στον αέρα και έπεσε με το κεφάλι σε άλλο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή παρά τις προσπάθειες πυροσβεστών και γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή.

Ο θάνατος της άτυχης ανήλικης βύθισε στο πένθος όχι μόνο την πόλη του Αλμυρού, αλλά και την περιοχή της Βρύναινας, απ’ όπου καταγόταν και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμη πως συνέβη η τραγωδία, μόλις δύο ώρες πριν κλείσει το παζάρι του Αλμυρού.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι με την άτυχη 14χρονη, ανέφεραν ότι το συγκεκριμένο δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας. Όσοι ανεβαίνουν σε αυτό, ασφαλίζονται με μία μεταλλική μπάρα που πέφτει μπροστά τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των στροβιλισμών, η 14χρονη έφυγε πάνω από τη μεταλλική μπάρα, και προσγειώθηκε στη μεταλλική βάση διπλανού παιχνιδιού του λούνα παρκ.

Δείτε τις πρώτες εικόνες μετά το δυστύχημα καθώς και μαρτυρίες, στο βίντεο που ακολουθεί:

Εν τω μεταξύ, άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι σηκώθηκε όρθιο μαζί με τους φίλους της, με τα χέρια ψηλά, για να βγάλουν φωτογραφία.

Παράλληλα, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι με τη 13χρονη κόρη της, ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν, σημειώνει το e-thessalia.gr.

Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η 14χρονη φέρεται να υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Κρατούσα την κόρη μου με τα δυο μου χέρια που μελάνιασαν, για να μην εκσφενδονιστεί», δήλωσε η μητέρα - μάρτυρας, που ανέφερε πως θα κάνει καταγγελία κατά του ιδιοκτήτη του παιχνιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Βίντεο - ντοκουμέντο από το δυστύχημα στο λούνα παρκ