ΜΠΑΣΚΕΤ

«Το BCL θα ανταγωνίζεται την Euroleague σε λίγα χρόνια»

«Το BCL θα ανταγωνίζεται την Euroleague σε λίγα χρόνια»

Ο GM της Τόφας, που επέλεξε το BCL αντί του EuroCup, υποστήριξε πως δεν είναι βιώσιμη η διοργάνωση της Euroleague Basketball και προέβλεψε πως η διοργάνωση της FIBA σύντομα θα ανταγωνίζεται την ίδια την Ευρωλίγκα.

Η Τόφας έγινε ακόμα μια ομάδα που γύρισε την πλάτη σε διοργάνωση της Euroleague Basketball για να συνεχίσει στο Champions League της FIBA. Την απόφαση της τουρκικής ομάδας, ανέλαβε να εξηγήσει ο GM της Τόφας, Τολγκά Ουνγκιουρέν, ο οποίος έκανε σχετικές δηλώσεις στο TrendBasket. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το EuroCup δεν είναι βιώσιμο και σε λίγα χρόνια το Basketball Champions League της FIBA θα μπορεί να συναγωνιστεί επάξια την Euroleague.

«Το format του EuroCup έχει αρχίσει να γίνεται βάρος για τις ομάδες. Ο μοναδικός στόχος για μια τούρκικη ομάδα στο EuroCup, είναι να μπορέσει να παίξει μέσα από αυτό στην Euroleague. Ακόμα και το πρωτάθλημα να πάρουμε στην Τουρκία, δεν μπορούμε να πάμε στην Euroleague. Μόνο ο φιναλίστ και ο τροπαιούχος του EuroCup έχουν αυτό το δικαίωμα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα πρέπει να μείνεις σε επίπεδο playoffs από την πρώτη σου χρονιά για να κρατήσεις την άδειά σου και να είσαι μέρος της διοργάνωσης. Εμείς αυτό το βρήκαμε μη βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος παράγοντας και πρόσθεσε:

«Οι οικονομικές και αθλητικές κινήσεις του BCL τα τελευταία δυο χρόνια είναι πολύ σημαντικές. Ομάδες με πρεστίζ από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν. Αρκετές ομάδες από την Τουρκία επίσης διάλεξαν το BCL και θα υπάρχουν κι άλλες ομάδες από όλη την Ευρώπη. Σκεφτόμαστε πως η οργανωτική δομή του BCL είναι ανώτερη του EuroCup».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr