ΜΠΑΣΚΕΤ

Επέστρεψε μετά από 15 χρόνια ο Ηρακλής - Οι ελληνικές συμμετοχές στην Ευρώπη

Επέστρεψε μετά από 15 χρόνια ο Ηρακλής - Οι ελληνικές συμμετοχές στην Ευρώπη

Με αφορμή την επιστροφή του Ηρακλή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 2005, το Onsports.gr θυμάται, ανά σεζόν, τις ελληνικές συμμετοχές τα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ.

Η FIBA γνωστοποίησε την Παρασκευή (3/7) τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Basketball Champions League και πέρα από την ΑΕΚ και το Περιστέρι που είχαν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους, το «παρών» δίνει κι ο Ηρακλής μέσω των προκριματικών!

Ο «γηραιός» επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 15 χρόνια, καθώς τελευταία φορά έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2004/05 και πιο συγκεκριμένα στη FIBA Europe League. Εκείνη τη σεζόν είχε αποκλειστεί στη φάση των ομίλων, έχοντας ρεκόρ 3-11. Ίδιο με εκείνο που είχε η Ολύμπια Λάρισας, με την οποία βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ.

iraklis olympia

Ο Ηρακλής είναι μια από τις 21 ελληνικές ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη τα χρόνια του επαγγελματικού μπάσκετ. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι πριν από τη δημιουργία του ΕΣΑΚΕ, τόσο η ΧΑΝΘ, όσο κι ο Ιωνικός Νικαίας μέτρησαν από τρεις και δύο συμμετοχές αντίστοιχα στο Κύπελλο Κόρατς. Συνολικά δηλαδή οι εκπρόσωποι μας φτάνουν τους 23.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr