ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 79-84: Ο Λάρκιν έκανε τη διαφορά... (vids+pics)

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές 79-84: Ο Λάρκιν έκανε τη διαφορά... (vids+pics)

Ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη κόντρα στην Αναντολού Εφές, η οποία όμως πέρασε (84-79) από το ΣΕΦ, έχοντας πρωταγωνιστή στο φινάλε τον Σέιν Λάρκιν.

Με τον Αμερικανό γκαρντ στη σύνθεση της η Εφές είναι μια... άλλη ομάδα κι αυτό αποδείχθηκε και στην πρώτη του φετινή εμφάνιση στη Euroleague.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ο Λάρκιν δεν έκανε... ματσάρα, για την ακρίβεια ήταν άστοχος (βλ. 1/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα) αλλά στην καθοριστική τέταρτη περίοδο έκανε τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», σημειώνοντας κρίσιμους πόντους.

Για την ακρίβεια πέτυχε τους 11 από τους 21 της ομάδας του! O ηγέτης της τουρκικής ομάδας είχε μόλις 4 πόντους ως το 30', αλλά σημείωσε μαζεμένους 8, για να μετατρέψει το 63-67 σε 63-75, 4'35'' πριν το φινάλε!

Επίσης, πέτυχε ένα πολύ δύσκολο και καθοριστικό καλάθι (συν μια βολή αργότερα), 45'' δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν την ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν κι είχαν μειώσει σε 75-78.

Από εκεί και πέρα, η Εφές είχε πολλούς πρωταγωνιστές με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλιε Μίτσιτς (20π., 7ασ.), αλλά αν δεν ήταν ο Λάρκιν, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πετύχει την ανατροπή και να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που έχει κόντρα στην τουρκική ομάδα (αυτή ήταν τέταρτη συνεχόμενη ήττα).

Η ελληνική ομάδα είδε την αντίπαλο της να ξεκινάει εκπληκτικά το ματς (βλ. 5/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και να παίρνει από νωρίς διψήφια διαφορά (41-28 στο 13'). Μολονότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγάει στη μεγαλύτερη διάρκεια δεν το έβαλε κάτω.

Μάλιστα, με ένα ξέσπασμα (βλ. σερί 9-0) στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου πέρασε μπροστά με 47-44, αλλά εκεί που όλα έδειχναν ότι θα δούμε ντέρμπι μέχρι το φινάλε ανέλαβε δράση ο Λάρκιν.

Εικόνες από τον αγώνα...

Έγραψε ιστορία ο Ντάνστον

Στο μεταξύ, ο Μπράιαντ Ντάνστον έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες τάπες στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο παίκτης της Εφές έκανε δύο στο ματς με τον Ολυμπιακό έφτασε τις 251 σε 197 ματς κι άφησε στη δεύτερη θέση τον Φράν Βάσκεθ, ο οποίος μέτρησε 249 σε 254 ματς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο ΣΕΦ ο «Greek Freak» για το Ολυμπιακός-Εφές

Ολυμπιακός-Εφές: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού (video)