ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μπακς με μυθική εμφάνιση και 50 πόντους

Γιάννης Αντετοκούνμπο
AP PHOTO

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πλέον και πρωταθλητής του ΝΒΑ – Οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν των Φοίνιξ Σανς στον έκτο τελικό – Μυθική εμφάνιση από τον Greek Freak

Ιστορία έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα της Τετάρτης καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που αναδεικνύεται πρωταθλητής στο ΝΒΑ και MVP των τελικών.

Ο Giannis οδήγησε τους Μπακς στην τέταρτη νίκη στους τελικούς του ΝΒΑ κόντρα στους Φοίνιξ Σανς με 105-98 και έφερε τον τίτλο στο Μιλγουόκι για πρώτη φορά μετά το 1971.

Η στιγμή της απονομής του τίτλου στους Μπακς

Ο Αντετοκούνμπο ήταν αυτός που οδήγησε και στο έκτο – και τελευταίο – παιχνίδι της σειράς τους Μπακς στον τίτλο καθώς πέτυχε 50 πόντους και προσωπικό ρεκόρ πόντων στα πλέι οφ του ΝΒΑ.

Η τελευταία φάση του αγώνα

Ο Greek Freak ήταν απλά ασταμάτητος. Είχε 50 πόντους με 15/22 δίποντα και 1/3 τρίποντα, έβαλε και τις βολές (17/19) ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 τάπες.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του έκτου και τελευταίου τελικού του ΝΒΑ

Μετά το τέλος του αγώνα, δε, όταν ήρθε η ώρα να φορέσει το καπέλο του πρωταθλητή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέσπασε σε δάκρυα πριν να πέσει στην αγκαλιά του προπονητή του.

Από τους πρώτους που αναζήτησε ο μεγάλος αστέρας του ΝΒΑ μετά το σφύριγμα της λήξης ήταν και η μητέρα του στην αγκαλία της οποίας «πνίγηκε».

Ο Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε μάλιστα και MVP των τελικών καθώς είχε κατά μέσο όρο 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ στους έξι αγώνες που έφεραν τον τίτλο στους Μπακς και το Μιλγουόκι μετά το 1974.

«Ήθελα να το κάνω για αυτή την ομάδα, για αυτούς τους συμπαίχτες. Ήθελα να το κάνω στην πόλη αυτή» είπε ο Αντετοκούνμπο παραλαμβάνοντας το τρόπαιο.

Απευθυνόμενος, δε, προς τον έτερο αστέρα των Μπακς, τον Κρις Μίντλετον είπε «τα καταφέραμε Κρις. Τα καταφέραμε. Αυτός ο τύπος με σπρώχνει κάθε μέρα να γίνομαι σπουδαίος. Με τον Κρις είμαστε μαζί 8 χρόνια. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε για το Μιλγουόκι και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Οσο για το γεγονός ότι πλέον τρία αδέλφια της οικογένειας, αυτός, ο Θανάσης και ο Κώστας, έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα σχολίασε: «Πολλοί έκαναν πλάκα πέρυσι που ο Κώστας πήρε το πρωτάθλημα. Τώρα όμως τα καταφέραμε και εγώ και ο Θανάσης».

Δείτε ορισμένες από τις πιο εντυπωσιακές φάσεις του Αντετοκούνμπο στο παιχνίδι που έφερε τον τίτλο στο Μιλγουόκι

O Giannis με τις επιδόσεις του στον τελευταίο τελικό έγινε ο πρώτος παίχτης που πετυχαίνει πάνω από 40 πόντους, μαζεύει 10 ριμπάουντ και κάνει 5 τάπες σε τελικό μετά το 1974.

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη - Τσίπρα για το πρωτάθλημα

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατέκτησαν το δεύτερο πρωτάθλημά τους δια χειρός Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσαν να μη δώσουν τα συγχαρητήριά τους στον MVP των τελικών.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε ζωντανά το Game 6, το οποίο ξεκινούσε στις 4 τα ξημερώματα, και στο τέλος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Greek Frean, τονίζοντας πως οι Έλληνες σε όλο τον πλανήτη γιορτάζουν!

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε πως αποτελεί τιμή για όλους μας πως Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνες, καθώς από ένα μικρό διαμέρισμα στα Σεπόλια κατάφεραν να φτάσουν μέσα από δυσκολίες στην κορυφή!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο μυθικός διάλογος με το Θανάση μετά το τέλος του αγώνα (video)

Λίγα λεπτά μετά το φινάλε του 6ου τελικού όπου οι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Φοίνιξ Σανς και κατέκτησαν τον τίτλο, ο MVP Γιάννης Αντετοκούνμπο έβγαλε live στον λογαριασμό του στο Instagram την συνομιλία του με τον αδερφό του Θανάση.

«Κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει αδερφέ μου...», λέει ο Γιάννης στον Θανάση και τον ενημερώνει ότι «μόλις βγάλω την ομαδική φωτογραφία έρχομαι στο ξενοδοχείο να σε δω».

«Όχι, όχι...», του απαντά ο Θανάσης ο οποίος παρέμεινε σε καραντίνα λόγω κορoνοϊού με τα δύο αδέρφια να επιμένουν και τη συζήτηση τους να διακόπτει η εισβολή του Κρις Μίντλετον στο πλάνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Με διπλωματικό «σπριντ» απαντά η Αθήνα στις τουρκικές προκλήσεις - Σε Ισραήλ και Κύπρο ο Δένδιας