ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Ασπίδα» στην ομάδα και μήνυμα ενότητας από Αλβέρτη, Διαμαντίδη (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Ασπίδα» στην ομάδα και μήνυμα ενότητας από Αλβέρτη, Διαμαντίδη (video)

Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης ξεκαθάρισαν την κατάσταση στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ζήτησαν ενότητα για την ομαλή μετάβαση της ομάδας στην επόμενη ημέρα.

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Παναθηναϊκό, μετά και την ξεκάθαρη απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να πουλήσει την ΚΑΕ, οι δύο μυθικές σημαίες της ομάδας και εμβληματικοί του αρχηγοί, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Δημήτρης Διαμαντίδης βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν το εγχείρημα «έσοδα-έξοδα» και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Ενάμισι χρόνο μετά δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη πρόταση για την αγορά της ΚΑΕ. Έτσι, και η φετινή χρονιά ξεκίνησε στην ίδια λογική «χτισίματος». Με νέο προπονητή, τον Δημήτρη Πρίφτη και κάποιες νέες προσθήκες, αλλά και με τη συνέχιση ενός ασύλληπτου ρεκόρ (27 σερί χρόνια με τουλάχιστον έναν τίτλο) μετά και την κατάκτηση του Super Cup στην Πάτρα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Παναθηναϊκό, με τις ήττες από τη Μονακό στην πρεμιέρα της Euroleague, αλλά και από τον Άρη στην πρεμιέρα της Basket League, να δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ωστόσο, βγαίνουν ξανά μπροστά με δυναμικό τρόπο, έστειλαν μήνυμα ενότητας στον κόσμο και ύψωσαν ασπίδα γύρω από την ομάδα σε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο κακό και να τη βλάψει.

Οι δύο μύθοι του Παναθηναϊκού μίλησαν στην κάμερα της Nova, παραδέχθηκαν το κακό ξεκίνημα της ομάδας, υποσχέθηκαν πως όλοι θα προσπαθήσουν για καλύτερη συνέχεια και ζήτησαν ενότητα, ενώ κατέστησαν σαφές πως η ομάδα παραμένει σε διαδικασία πώλησης.

Στόχος αμφοτέρων είναι η ομάδα να μείνει όσο το δυνατόν σε υψηλότερο επίπεδο, προκειμένου η επόμενη διοίκηση να παραλάβει τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει κι εκεί που υποδηλώνει η ιστορία του.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και πέρσι ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά. Το ξέραμε αυτό. Μετά από την απεμπλοκή του κ. Γιαννακόπουλου και την δήλωσή του πως θέλει να πουλήσει την ΚΑΕ, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Κάποιοι άνθρωποι εν γνώσει μας, έχουμε κληθεί, γνωρίζοντας όλα τα δεδομένα και πως είναι η κατάσταση, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα, στην οποία ήμασταν τόσα χρόνια και μας πρόσφερε τόσα πολλά.

Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, αλλά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό σε ένα επίπεδο και να μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον πιο αισιόδοξα, όλοι μαζί με τον κόσμο, ενωμένοι να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χρονιά αυτή, η οποία θα είναι όντως δύσκολη και πιστεύω αν είμαστε ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σχολίασε: «Είναι μια περίεργη χρονιά, αλλά δύσκολη και ξεκάθαρη από την άλλη. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά πως ο κ. Γιαννακόπουλος αποχώρησε από την ομάδα. Η ομάδα είναι προς πώληση κι εμείς που είμαστε εδώ και παλεύουμε κάθε μέρα προσπαθούμε να την κρατήσουμε στο υψηλότερο καλύτερο επίπεδο, με τα δεδομένα που έχουμε, να τα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ώστε να υπάρχει η ομάδα ζωντανή κι ενεργή. Είναι χρέος μας, η ομάδα που αγαπάμε κι έχουμε ζήσει τόσα χρόνια εδώ. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα, αλλά επειδή ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα μαζί με τον κόσμο του θα τα καταφέρει».

Πηγή: Onsports.gr