ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο

ΕΟΚ: Έστειλε εξώδικο στον Δημήτρη Καρβέλα που «έσβησε» από καρκίνο, γιατί δεν πήγαινε στο γραφείο

ΕΟΚ: Μόλις 19 ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, η Ελληνική Ομοσπονδία εγκαλούσε τον αείμνηστο, πλέον, Δημήτρη Καρβέλα για την απουσία από το γραφείο.

Ο θάνατος του Δημήτρη Καρβέλα σκόρπισε απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς ήταν από τους ανθρώπους που συνέδεσαν όσο λίγοι το όνομα του με το άθλημα στην Ελλάδα. Υπηρέτησε και προσέφερε απ’ όποιο πόστο μπορούσε, αλλά δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών, μετά από μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο.

Ο Καρβέλας συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την ΕΟΚ, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στην επιτυχία των αναπτυξιακών τμημάτων, ωστόσο την τελευταία πενταετία ο πιο δύσκολος αγώνας που έδινε ήταν εκείνος κόντρα στην επάρατο νόσο. Η κατάσταση του ήταν ευρέως γνωστή κι άπαντες γνώριζαν τη σκληρή μάχη που έδινε καθημερινά. Άλλωστε, κατάφερε να κερδίσει πολλές «μάχες», πριν τελικά χάσει τον άνισο «πόλεμο» με τον καρκίνο.

Κι όμως όλα αυτά δεν απέτρεψαν τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ να του στείλει εξώδικο στις 11 Νοεμβρίου, ήτοι 19 ημέρες πριν τον θάνατο του, αναφέροντας ότι: «δεν είχε προσέλθει στην εργασία του, ως όφειλε».

Το έγγραφο, το οποίο φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, όπως και του Γενικού Γραμματέα, αλλά και του Ταμία της Ομοσπονδίας, τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Παρά το γεγονός πως είχατε υποχρέωση να παρέχετε την εργασία σας, εσείς μέχρι σήμερα, κωφεύετε ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας».

Το εξώδικο - ντροπή υποστηρίζει ότι ο Καρβέλας απουσίαζε αδικαιολόγητα από την εργασία του, με την ΕΟΚ να υποστηρίζει ότι: «Η συμπεριφορά σας συνιστά οικειοθελή αποχώρησή σας από την ομοσπονδία μας», για να προσθέσει ότι: «Η εταιρεία μας επέδειξε την μέγιστη υπομονή έναντι της κακόπιστης συμπεριφορά σας», ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα για «παράνομη, αντισυμβατική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά».

Μάλιστα, μέσα σε όλα η Ελληνική Ομοσπονδία του είχε πάρει και το εταιρικό τηλέφωνο, κάτι που φυσικά μοιάζει… πταίσμα μπροστά στο γεγονός ότι θεωρεί αντιεπαγγελματική συμπεριφορά το γεγονός ότι δεν πήγαινε στο… γραφείο, επειδή έδινε «μάχη» με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια. Μόνο το γεγονός ότι ο Καρβέλας διάβασε το εξώδικο από το κρεβάτι του νοσοκομείου «μιλάει» από μόνο του, για την απαράδεκτη κίνηση της ΕΟΚ.

Δείτε το εξώδικο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα SDNA.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα