ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Στο 4-15 ο Παναθηναϊκός, «χαμός» για τα playoffs - Τα highlights κι η βαθμολογία

Euroleague Ευρωλιγκα
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 22ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια στην Πόλη, αλλά ο Αντριέν Μοερμάν τον «σκότωσε», καθώς με τρίποντο, 1.1'' πριν το φινάλε, έδωσε τη νίκη (82-81) στην Αναντολού Εφές.

Το «τριφύλλι» απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει για δεύτερη φορά τηνπρωταθλήτρια Ευρώπης και να πάρει μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας. Ένα «διπλό» που άξιζε δεδομένης της προσπάθειας και της μαχητικότητας που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πανηγύρισε η Αρμάνι Μιλάνο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Οι παίκτες του Μεσίνα πέρασαν κι από τη Μόσχα, επικρατώντας 67-57 της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία δεν είχε τους Χάκετ, Κλάιμπερν και Αντόνοφ. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξε εξαιρετική άμυνα και πήρε σπουδαίο «διπλό», το οποίο τους διατηρεί στην πρώτη τριάδα.

Ο Χάντερ ήταν κυρίαρχος μέσα στο «ζωγραφιστό», ο Ρούμπιτ συνέβαλε στην επίθεση κι η Μπάγερν Μονάχου πήρε σπουδαίο «διπλό» (84-77) στην έδρα της Μπασκόνια. Οι Βαυαροί έκαναν το «2 στα 2» κόντρα στους Βάσκους και συνεχίζουν τη μάχη για είσοδο στην οκτάδα.

Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, η Βιλερμπάν έκαμψε την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα με 69-67. Οι Τζόουνς και Γκιστ πέτυχαν κρίσιμα καλάθια, ενώ στο φινάλε ο Ντόμπριτς αστόχησε σε τρίποντο για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Ο Ολυμπιακός, μετά την κακή εμφάνιση στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, ήταν ακόμα χειρότερος στο Τελ Αβίβ κι είδε τη Μακάμπι να κάνει πάρτι, επικρατώντας 84-69.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη, μετά από αρνητικό σερί οκτώ και μάλιστα το έπραξε χωρίς να χρειαστεί να πιεστεί ιδιαίτερα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν ποτέ λύσεις στο μαρκάρισμα του Άντε Ζίζιτς.

Μολονότι είχε πολλές απουσίες, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το Βερολίνο, επικρατώντας 89-74 της Άλμπα. Ο Γκάμπριελ Ντεκ έκανε την επανεμφάνιση του με τα χρώματα των Μαδριλένων.

Τρομερή ανατροπή από τη Φενέρμπαχτσε, η οποία επέστρεψε από το -17, για να νικήσει 73-67 τη Ζαλγκίρις. Μολονότι δεν είχαν τον Σάσα Ομπράντοβιτς στον πάγκο (λόγω κορονοϊού) και τους Ντε Κολό, Βέσελι, οι γηπεδούχοι έπαιξαν ψυχωμένα και με τη βοήθεια του κόσμου τους πήραν τη νίκη. Η ομάδα του Κάουνας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει νίκη ψυχολογίας και παραμένει στην τελευταία θέση.

Σπουδαίο «διπλό» που τη διατηρεί σε τροχιά οκτάδας πέτυχε η Μονακό, η οποία επικράτησε 86-77 τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολης. Οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν κάποια ξεσπάσματα, αλλά Μπέικον (20π.) και Τζέιμς (20π.) ηγήθηκαν των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άντεξαν στην πίεση μέχρι το φινάλε.

Οι Τζον και Λορέντζο Μπράουν πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις κι η Ούνικς Καζάν νίκησε 70-64 την Μπαρτσελόνα. Η ρωσική ομάδα, μετά από τρεις αναβολές λόγω κορονοϊού, επέστρεψε δριμύτερη κι έκανε βήμα προς την πρώτη τετράδα. Παράλληλα, ανάγκασε τους «μπλαουγκράνα» σε τρίτη σερί ήττα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ EUROLEAGUE

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (21/1)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 57-67

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 82-81

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 77-84

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 69-67

Πέμπτη (20/1)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 70-64

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΟΝΑΚΟ 77-86

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 73-67

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 74-89

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 84-69

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθήνα: Νεκρό κοριτσάκι ενός έτους από εγκαύματα – Συνελήφθησαν μητέρα και γιαγιά

Καιρός - Αρναούτογλου: Προειδοποίηση για χιονοθύελλα - Πυκνά χιόνια και στην Αττική τη Δευτέρα

Επίθεση Χάκερς στη Βουλή: Έβαλαν στόχο email βουλευτών - Άγνωστο ακόμα το μέγεθος της διαρροής