ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Δυνατή «πρόβα» πριν τη Μονακό ο Ολυμπιακός - Τα highlights και η βαθμολογία

Basket League
Intime

Basket League: Δείτε τα highlights των αγώνων της 22ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός είδε τη Λάρισα να του βάζει δύσκολα στο ΣΕΦ, λίγες ημέρες πριν τις πρώτες αναμετρήσεις με τη Μονακό για τα playoffs της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 93-84 της ομάδας της Θεσσαλίας, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Σάσα Βεζένκοφ (22π.). Η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, για να φτάσει στην επικράτηση κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Άρη, ο οποίος απέδρασε (70-67) από την έδρα του Περιστερίου κι έκανε σημαντικό βήμα για την παρουσία του στην εξάδα. Μάλιστα, οι «κίτρινοι» έκαναν το 2-0 κόντρα στην ομάδα των δυτικών προαστίων κι έχουν το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία εμπλακούν μαζί της. Ο Λόκετ έκανε εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ (βλ. 16π., 11ριμπ.), ενώ ο Κάουαν ηγήθηκε στην επίθεση (βλ.17π.). Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Άρης δεν είχε στον πάγκο του τον Γιάννη Καστρίτη, λόγω προβλήματος υγείας (τον αντικατέστησε ο Δημήτρης Βαρβούνης).

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 81-76 του Απόλλωνα, καλύπτοντας και τη διαφορά της ήττας (95-91) στην Πάτρα, κάτι σημαίνει ότι έχει το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία. Ο Γιώργος Καμπερίδης ήταν ο μεγάλος άτυχος των γηπεδούχων, καθώς αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου.

Ο Μομίροβ πέτυχε το «μεγάλο» σουτ του κι ο Κολοσσός απέδρασε με τη νίκη (64-62) από το Ιβανώφειο, «βυθίζοντας» τον μαχητικό Ηρακλή. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε τον έλεγχο για 30 λεπτά, στην τελευταία περίοδο έδειξε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά στο φινάλε είχε την ψυχραιμία να φύγει με το «διπλό».

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 93-84

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ 62-64

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΡΗΣ 67-70

ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ Π. 81-76

Διαβάστε επίσης:

NBA: Ίρβινγκ: «Σωστή απόφαση που δεν εμβολιάστηκα - Άκουσα τα πάντα, μου στέρησαν τη δουλειά μου»