ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Τα «εύκολα» τελείωσαν! - Με Τουρκία στο πιο δυνατό τεστ του Ακρόπολις

Εθνική ομάδα Eurobasket 2022
Intime News

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δίνει το πιο δυνατό τεστ πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, καθώς αντιμετωπίζει την Τουρκία στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας του τουρνουά Ακρόπολις.

Το ματς με την Πολωνία ξεχάστηκε γρήγορα, εκείνο με τη Γεωργία είχε μεγαλύτερη δυσκολία λόγω και της απουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο η πραγματική πρόβα τζενεράλε είναι απόψε (19/8).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Τουρκία του Σέιν Λάρκιν και των τριών NBAers (σ.σ. Οσμάν, Κορκμάζ, Σενγκούν), σε ένα φιλικό που το βάζει σε κλίμα ενόψει των «δύσκολων» που ακολουθούν. Πριν το Eurobasket 2022, η Εθνική έχει τα δύο ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με τη Σερβία στο Βελιγράδι (25/8) και το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ (28/8).

Στο αποψινό ματς, ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει και πάλι στη διάθεση του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έμεινε προληπτικά εκτός στο ματς με τη Γεωργία, στον οποίο ο Κώστας Σλούκας έδειξε να βρίσκει ρυθμό. Αποκάλυψη, πάντως, ήταν ο Μιχάλης Λούντζης, ο οποίος πραγματοποίησε μια εμφάνιση που μπορεί να του δώσει μια θέση στην τελική δωδεκάδα.

Από την άλλη, οι Τούρκοι υποτίμησαν την Πολωνία και το πλήρωσαν, καθώς ηττήθηκαν, με τον Εργκίν Αταμάν να είναι προβληματισμένος με τη νοοτροπία των παικτών του. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα εμφανιστούν καλύτεροι και θα βάλουν δύσκολα στην Ελλάδα. Ο,τι δηλαδή θέλει ο Δημήτρης Ιτούδης, πριν τα επίσημα ματς.

Ο Παπαγιάννης θα υποβληθεί σε μαγνητική

Ο Γιώργος Παπαγιάννης συνεχίζει τον «αγώνα» του για να μπορέσει να είναι έτοιμος για το Eurobasket 2022. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού ταλαιπωρείται από θλάση στον οπίσθιο μηριαίο κι ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα θεραπείας. Δεν πρόκειται, φυσικά, να παίξει ούτε κόντρα στην Τουρκία, ενώ θα απουσιάσει κι από το ματς με τη Σερβία, ενώ ενδεχομένως το ίδιο να συμβεί και στην αναμέτρηση με το Βέλγιο. Πιο ξεκάθαρη εικόνα, πάντως, για την πορεία της κατάστασης του Παπαγιάννη θα υπάρχει μετά την προγραμματισμένη μαγνητική που θα κάνει τη Δευτέρα (22/8).

Εθνική ομάδα
Σε μαγνητική τομογραφία θα υποβληθεί τη Δευτέρα (22/8) ο Γιώργος Παπαγιάννης, για να διαπιστωθεί η πορεία του τραυματισμού του.Intime

Αποτελέσματα και μεταδόσεις του Ακρόπολις

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

  • Τουρκία-Γεωργία 101-88
  • Ελλάδα-Πολωνία 101-78

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

  • Πολωνία-Τουρκία 87-86
  • Γεωργία-Ελλάδα 67-80

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

  • 18:00 Γεωργία-Πολωνία ΕΡΤ3
  • 21:00 Ελλάδα-Τουρκία ΕΡΤ 1

Σχετικές ειδήσεις