Η Κατερίνη μέσα από το φακό της ομάδας Greek Instagram Events
TRAVEL

Η Κατερίνη μέσα από το φακό της ομάδας Greek Instagram Events

Το project #My_Katerini ανέδειξε τις ομορφιές της πόλης της κεντρικής Μακεδονίας

Μια άλλη οπτική της Κατερίνης, την πιο καλλιτεχνική της κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Greek Instagram Events. Μεγάλη ομάδα φωτογράφων έφθασε στην πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και κατέγραψε με τον φακό της την όμορφη όψη της Κατερίνης,

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα των Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον δήμο Κατερίνης πραγματοποίησε το Project «#My_Katerini». Είκοσι ταλαντούχοι φωτογράφοι - μέλη της κοινότητας φιλοξενήθηκαν στην πόλη της Κατερίνης από τις 13 έως 15 Μαΐου, προκειμένου να αποτυπώσουν με τον φωτογραφικό τους φακό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου του δήμου Κατερίνης.

Η ομάδα των Greek Instagramers Events

Σκοπός η ανάδειξη

Το project #My_Katerini αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ο σταθμάρχης της σιδηροδρομικού σταθμού Κατερίνης

Η γεμάτη ομορφιές Κατερίνη

Η Κατερίνη είναι μια πολύχρωμη πόλη, πολύ κοντά στη θάλασσα, από τις ομορφότερες της χώρας μας, με πλούσια φυσική ομορφιά. Το δημοτικό πάρκο μέσα στην πόλη της Κατερίνης με πλούσια βλάστηση, λίμνη, παιδικές χαρές και χώρο για να παίζουν τα κατοικίδια προσφέρει την εναλλαγή του τοπίου και χαλάρωσης που απαιτούν τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Ιερά Μητρόπολη, τα νεοκλασικά κτίρια, ο μεγάλος εμπορικός πεζόδρομος, τα εστιατόρια και τα καφέ συμπληρώνουν τις εικόνες και τις εμπειρίες κάθε επισκέπτη.

Η τοποθεσία του δήμου τον καθιστά έναν προορισμό τεσσάρων εποχών. Βρίσκεται στη μέση ενός άξονα που απλώνεται από τους πρόποδες του Ολύμπου και των Πιερίων μέχρι τις ακτές του Θερμαϊκού κόλπου. Από το αριστοκρατικό Ελατοχώρι στα Πιέρια Όρη και το χιονοδρομικό κέντρο -εύκολα προσβάσιμο και με υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών- μέχρι την Ολυμπιακή ακτή και την Παραλία της Κατερίνης. Μία απέραντη ακτογραμμή με πλούσια φυσική ομορφιά, καθαρές ακτές, υποδομές, ποδηλατοδρόμους με τους κατοίκους της πόλης να ζουν με αυτή και γι’ αυτή.

Ένα city-break

Το τοπίο συμπληρώνεται από την γραφικότητα των ημιορεινών οικισμών γύρω από την πόλη της Κατερίνης και όλα αυτά στη σκιά του μυθικού βουνού, του Ολύμπου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Δήμος Κατερίνης αποτελεί ένα σημαντικό προορισμό city break. Ένα ορμητήριο εμπειριών τόσο στη θάλασσα όσο και στο βουνό.

Τα λουλούδια του σταθμού

Τα μέρη

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι φιλοξενούμενοι influencers instagramers περιηγήθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και στο Εργοστάσιο Εμποτισμού Ξυλείας, στην πόλη της Κατερίνης, ενώ την τελευταία ημέρα της δράσης περπάτησαν στην Παραλία και στην Ολυμπιακή Ακτή.

«Ανακαλύψαμε μια πολύχρωμη πόλη»

Οι ιδρυτές της ομάδας Greek Instagramers Events, Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη δήλωσαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την συνεργασία μας με τον Δήμο Κατερίνης και για την μεγάλη επιτυχία που είχε το φωτογραφικό τριήμερο. Ανακαλύψαμε μια πολύχρωμη πόλη που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας, από τις ομορφότερες της χώρας μας, με ποικιλομορφία και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Οι έμπειροι φωτογράφοι-Instagramers της ομάδας μας, ανταποκρίθηκαν άψογα όπως πάντα στον σκοπό της δράσης, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας ψηφιακό περιεχόμενο που το επόμενο διάστημα θα ανεβαίνει στα Social Media, προβάλλοντας τις ομορφιές της πόλης σε πιθανούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Κατερίνης για την πρόσκληση και ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κυρία Μαρία Τερζίδου για την τέλεια διοργάνωση και την υπέροχη φιλοξενία. Η ομάδα μας αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των κοινωνικών δικτύων συνεχίζει δυναμικά, σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και Τουριστικούς Φορείς, να αναδεικνύει τους υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας».

Τις φωτογραφίες μας τις διέθεσε η ομάδα Greek Instagramers Events

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition

Τρία νησιά για διακοπές με ηρεμία και χαλάρωση – Γραφικότητα, μυστήριο και ελληνική ομορφιά

Καλοκαίρι στη Στοκχόλμη: Ο ευρωπαϊκός Βορράς στα καλύτερά του

Μικρές πόλεις της Ιταλίας που αξίζει να εντάξουμε στη λίστα με τους μελλοντικούς προορισμούς μας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ