ΜΠΑΣΚΕΤ

Κύπελλο Ελλάδας, Final 8: «Κλείδωσε» με άγχος το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά

Κύπελλο Ελλάδας, Final 8: «Κλείδωσε» με άγχος το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στα ημιτελικά

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και απόλυτα συγκεντρωμένος για 35 λεπτά κόντρα στον Κολοσσό στο Ηράκλειο, αλλά χαλάρωσε... επικίνδυνα στο τέλος και έφτασε στη νίκη με άγχος (87-80) - Δεν μπόρεσε να κρατήσει φρέσκους παίκτες-κλειδιά ενόψει του ημιτελικού με τον Ολυμπακό (18/2, 19:15)

Σε μία από τις λίγες φετινές περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός μπήκε με τρομερή συγκέντρωση στο παρκέ και έδειξε τη διάθεσή του να «καθαρίσει» από νωρίς την πρόκριση και να συγκεντρωθεί στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Με τον Πάρις Λι να μπαίνει ιδιαίτερα ζεστός σε άμυνα κι επίθεση προηγήθηκε με 12-0.

Με τους Γκουντάιτις, Μπέικον (δημιουργικά ήταν εξαιρετικός) και Ουίλιαμς να ανεβάζουν με τη σειρά τους στροφές το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 27-10, ενώ στη δεύτερη περίοδο οι «πράσινοι» βρέθηκαν μέχρι και το +25 (41-16) για να κλείσουν τελικά το ημίχρονο στο 52-33.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, διατηρώντας παράλληλα όμως και τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης πήρε τη σκυτάλη από τον Γκουντάιτις και κυριάρχησε μέσα στη ρακέτα, με το σκορ στο 30’ να δείχνει πως το ματς είχε τελειώσει (71-49).

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr