ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ο Γκριγκόνις στην 7άδα των ξένων, παίζει στο ντέρμπι - Τι θα γίνει με Τόμας

Παναθηναϊκός: Ο Γκριγκόνις στην 7άδα των ξένων, παίζει στο ντέρμπι - Τι θα γίνει με Τόμας
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Ο Παναθηναϊκός έκανε την τελευταία αλλαγή ξένων στη Basket League και δήλωσε τον Μάριους Γκριγκόνις - Τι θα γίνει με τον Ματ Τόμας και τι ισχύει για τα πλέι οφ.

Την τελευταία του αλλαγή στην επτάδα των ξένων για το ρόστερ των εγχώριων διοργανώσεων έκανε ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (17/3).

Ο Χρήστος Σερέλης είχε να διαλέξει ανάμεσα στον Μάριους Γκριγκόνις και τον Ματ Τόμας για να αντικαταστήσει τον Άντριου Άντριους που αποχώρησε και αποφάσισε να δηλώσει τον Λιθουανό γκαρντ για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κάτι που σημαίνει πως ο Αμερικανός γκαρντ θα αγωνιστεί μόνο στα 5 ματς που απομένουν για τη Euroleague και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ελλάδα μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Πλέον, οι ξένοι που έχει στη διάθεσή του ο Χρήστος Σερέλης για τη Basket League είναι οι Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Μάριους Γκριγκόνις, Ματέους Πονίτκα, Ντουέιν Μπέικον, Ντέρικ Ουίλιαμς και Αρτούρας Γκουντάιτις.

Με δεδομένη την απουσία του Ματέους Πονίτκα από το ντέρμπι της Κυριακής (19/3, 15:45) με τον Ολυμπιακό, ο Γκριγκόνις θα είναι στην εξάδα ξένων που έχει δικαίωμα να δηλώσει ο Παναθηναϊκός στη 12άδα και θα αγωνιστεί.

Όσο για το μέλλον του Ματ Τόμας στην ομάδα, το γεγονός πως μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague δεν θα αγωνιστεί ξανά, δεν σημαίνει πως θα αποχωρήσει. Θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν και ο επόμενος προπονητής θα αποφασίσει αν θα ενεργοποιηθεί η option στο συμβόλαιό του για την επόμενη χρονιά.

Με πληροφορίες από το Onsports.gr