ΜΠΑΣΚΕΤ

Έγινε «Άγιος Ιωάννης» ο Αντετοκούνμπο!

Έγινε «Άγιος Ιωάννης» ο Αντετοκούνμπο!

Το… ξεχωριστό πρωτοσέλιδο στο περιοδικό του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου «Τζον Χόπκινς» των ΗΠΑ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί ίνδαλμα για όλο τον πλανήτη. Στις ΗΠΑ επικρατεί παροξυσμός γύρω απ’ τον «Greek Freak», με το όνομά του να μνημονεύεται συχνά. Τον θεωρούν άλλωστε, ως έναν απ’ τους κορυφαίους αθλητές στο ΝΒΑ κι αυτό λέει πολλά. Ένα βήμα παραπέρα το πήγαν οι σπουδαστές του «Τζον Χόπκινς» στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ.

Εκεί κυκλοφορεί περιοδικό από τους φοιτητές του τμήματος Νεολληνικών Σπουδών. Αυτή τη φορά επέλεξαν να τοποθετήσουν ως κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με έναν ξεχωριστό τρόπο. Συγκεκριμένα, τον έκαναν… Άγιο!

Χαρακτηριστικά δημιούργησαν μια εικόνα Αγίου, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κρατά μια μπάλα μπάσκετ φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. «Άγιος Ιωάννης ο… Ανδετοκούμβιος», είναι ο τίτλος της εικόνας, παράλληλα με το παρατσούκλι του «Greek Freak».

Το περιοδικό εκδίδεται κάθε δύο χρόνια, Οκτώβριο και Μάιο. Αυτή τη φορά επιλέχτηκε το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, από τους σπουδαστές του τμήματος που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια κι ασχολείται με όλα τα ζητήματα ουσιαστικά που αφορούν τη χώρα μας, στη μεταβυζαντινή εποχή.

Πάντως, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας έχει προκαλέσει και κάποιες αντιδράσεις. Πολλοί θεώρησαν πως δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται ένας αθλητής του μπάσκετ με κάτι τόσο συμβολικό και ιερό, όπως μια εικόνα Αγίου της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας.