Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ, Ξάνθη - Οι ποινές που προβλέπονται

Newsroom Newsroom

Κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ, Ξάνθη - Οι ποινές που προβλέπονται

Η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία για την υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης και μέχρι το βράδυ θα είναι νόμος του κράτους.

Η νομοθετική ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και μέχρι το βράδυ θα είναι νόμος του κράτους.

Στην τροπολογία που κατατέθηκε αναμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για περίπτωσεις σαν αυτές που εξέτασε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από -5 έως -10 για «βαρεία» παράβαση, ενώ καταργείται η ποινή υποβιβασμού που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Στην τροποποίηση αναφέρεται «αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης» και κατατέθηκε με εισήγηση της Υφυπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η τροπολογία:

«Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει ένομμο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης.

Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».

Το τελευταίο κομμάτι της τροπολογίας πάντως θα χρειαστεί επεξήγηση. Κι αυτό διότι η αναφορά πως «επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις» δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved