ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στον «πάγο» τα σχέδια για το πρωτάθλημα - Μονόδρομος η οριστική διακοπή

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στον «πάγο» τα σχέδια για το πρωτάθλημα - Μονόδρομος η οριστική διακοπή

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός της χώρας ανέλυσε τους άξονες της άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού, χωρίς ειδική αναφορά στον ομαδικό αθλητισμό παρά μόνο στην ατομική άσκηση.

Στους Έλληνες πολίτες απευθύνθηκε με διάγγελμα ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το «μένουμε σπίτι» γίνεται «μένουμε ασφαλείς» καθώς τα μέτρα που είχαν παρθεί από την κυβέρνηση έτσι ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα θα αρθούν σταδιακά. Το αθλητικό ενδιαφέρον στράφηκε γύρω από το αν θα γίνει κάποια αναφορά για τα ομαδικά σπορ που έχουν σταματήσει για πάνω από έναν μήνα, όμως, δεν έγινε κάποια ξεχωριστή μνεία σε αυτό.

Η μοναδική αναφορά του πρωθυπουργού σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό ήταν η δυνατότητα να αθλείται κανείς ατομικά σε ανοικτούς χώρους αλλά και στη θάλασσα, από τις 4 Μαΐου κι έπειτα. Τονίστηκε, ωστόσο, πως οι οργανωμένες παραλίες θα μείνουν κλειστές ενώ θα συνεχίσουν να ισχύουν μέτρα κατά του συγχρωτισμού και της συγκέντρωσης πολλών ατόμων στο ίδιο σημείο. Κάτι που «φωτογραφίζει» επί της ουσίας τις προπονήσεις ομάδων, αφού για την ώρα οι αθλητές θα μπορούν να γυμνάζονται μόνο ατομικά.

Επίσης, έγινε ξεκάθαρο πως σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν πρόκειται να λάβουν χώρα γεγονότα με την παρουσία θεατών. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «είναι απίθανο να διεξαχθούν μέσα στο καλοκαίρι εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα με την παρουσία θεατών». Αυτό επιβεβαιώνει πως ακόμα κι αν υπάρξει επιστροφή στη δράση, αν και δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, αυτή θα γίνει σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδα και στάδια.

Επί της ουσίας, από όσα ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας, έγινε σαφές πως είναι μονόδρομος η οριστική ματαίωση της συνέχισης του πρωταθλήματος. Τόσο για να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και η δημόσια υγεία όσο και γιατί με βάση το πλάνο που υπάρχει, δεν διαφαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα για να συμβεί αυτό μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την UEFA αλλά και γενικότερα σε χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση και τη μετάβαση στην επόμενη σεζόν.

Πλέον, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό και να καταρτίσουν πλάνο βιωσιμότητας για τα αθλήματα και τους συλλόγους, έτσι ώστε να υπάρχει επόμενη ημέρα και να μην πληγεί βάναυσα ο αθλητισμός της χώρας από τη βαθιά κρίση που έχει επιφέρει ο κορονοϊός.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Ρoή Ειδήσεων