ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με περιβραχιόνιο για τον Τζορτζ Φλόιντ έπαιξε παίκτης της Σάλκε (video+photos)

Με περιβραχιόνιο για τον Τζορτζ Φλόιντ έπαιξε παίκτης της Σάλκε (video+photos)

 «Justice for George» έγραφε το περιβραχιόνιο που φόρεσε ποδοσφαιριστής της Σάλκε για να τιμήσει τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει ένα… τσουνάμι αντιδράσεων όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε όλο τον πλανήτη. Το σύνθημα «No Justice, No Peace» και το «Justice For Floyd» συνοδεύουν το «I can’t breath», που ήταν η τελευταία φράση που είπε ο Φλόιντ έχοντας στον λαιμό του το γόνατο του λευκού αστυνομικού στη Μινεάπολις των ΗΠΑ.

Άνθρωποι που έχουν απήχηση στην κοινωνία από κάθε φάσμα, έχουν τοποθετηθεί σχετικά ενώ τεράστιες διαδηλώσεις και συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ. Οι εκπρόσωποι του αθλητισμού δεν είναι αμέτοχοι σε όλη αυτή την κατάσταση, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, κι ένας ποδοσφαιριστής της Σάλκε έστειλε το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην αναμέτρηση της Σάλκε με τη Βέρντερ Βρέμης, φόρεσε περιβραχιόνιο που έγραφε «Justice for George», δηλαδή «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ», τραβώντας τα βλέμματα και στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr