ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Κινδυνεύουν με τιμωρία οι παίκτες που έστειλαν μηνύματα για τον Φλόιντ (videos+photos)

Απίστευτο: Κινδυνεύουν με τιμωρία οι παίκτες που έστειλαν μηνύματα για τον Φλόιντ (videos+photos)

Ο κανονισμός της Bundesliga απαγορεύει τα πολιτικά μηνύματα από τους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα όσοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ να κινδυνεύουν με τιμωρία.

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει κοινωνική έκρηξη στις ΗΠΑ ενώ σε όλο το πλανήτη έχουν δυναμώσει οι φωνές και τα μηνύματα κατά του ρατσισμού. Στον κόσμο του αθλητισμού άπαντες θέλησαν με τον τρόπο τους να δώσουν τη δική τους «μάχη» κατά του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων, με σούπερ σταρ από όλα τα αθλήματα και όλο τον πλανήτη, να τοποθετούνται ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο.

Στη Bundesliga στους αγώνες που έγιναν το Σάββατο και την Κυριακή, αρκετοί ποδοσφαιριστές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ζητώντας «δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ». Είτε φορώντας περιβραχιόνια με τη συγκεκριμένη φράση, είτε με χαρακτηριστικές κινήσεις την ώρα των πανηγυρισμών αλλά ακόμα και με μπλουζάκια που είχαν ετοιμάσει με σχετικό μήνυμα.

Όλες αυτές οι κινήσεις έκαναν τον γύρο του κόσμου με τους φιλάθλους να επαινούν τους ποδοσφαιριστές για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες, ωστόσο, η Bundesliga φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη. Η γερμανική λίγκα είναι πολύ πιθανό να τιμωρήσει τους ποδοσφαιριστές καθώς όπως αναφέρει ο κανονισμός της απαγορεύονται τα πολιτικά μηνύματα! .

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr