ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της Λίβερπουλ

 Η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία της Λίβερπουλ

Ήταν 3 Ιουνίου 1892 όταν στο Μερσισάιντ δημιουργήθηκε μια ομάδα που έμελλε να γίνει από τις μεγαλύτερες σε όλο τον πλανήτη. Η θρυλική Λίβερπουλ…

Το 1892 ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα χρόνια στο Λίβερπουλ. Ανάμεσα στη διοίκηση της Έβερτον, της ομάδας της πόλης από το 1872, και τον Τζον Χούλντινγκ ξέσπασε μια φοβερή διαμάχη. Ο Χούλντινγκ ήταν ιδιοκτήτης της γης στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται το «Άνφιλντ» όπου την τελευταία οκταετία ήταν η έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης. Η διαφωνία ήταν σφοδρή κι οδήγησε την ποδοσφαιρική ομάδα στην περιοχή όπου βρίσκεται το «Γκούντισον Παρκ» και έτσι ο Χούλντινγκ αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα για να χρησιμοποιεί το «Άνφιλντ» και να υπάρξει το αντίπαλον δέος προς την αντιμαχόμενη πλευρά.

Αρχικά η ομάδα είχε ονομαστεί «Everton FC and Athletic Grounds Ltd», η πιο σύντομα «Everton Athletic», όμως, τον Μάρτιο του 1892 η ομάδα τελικά μετονομάστηκε σε Liverpool Football Club. Τρεις μήνες αργότερα, για την ακρίβεια στις 3 Ιουνίου, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας αναγνώρισε και επίσημα τη νεοσύστατη ομάδα. Ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της τεράστιας Λίβερπουλ, ήταν το Λάνκασαϊρ Λιγκ στην πρώτη της κιόλας χρονιά. Ακολούθησαν βέβαια δεκάδες τρόπαια, με πιο… γυαλιστερά από όλα στην προθήκη της ομάδας να είναι τα έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών, μετέπειτα Champions League, που έχουν κατακτήσει οι «Reds».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr