ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ενδεκαδάτοι και οι επόμενες κρίσιμες επιλογές

Οι ενδεκαδάτοι και οι επόμενες κρίσιμες επιλογές

Οι έως τώρα μεταγραφές αφορούν παίκτες που είναι έτοιμοι να πάρουν την φανέλα βασικού σπίτι τους ή να διεκδικήσουν μία θέση με σοβαρές πιθανότητες.

 

Το πρώτο καλοκαίρι του πλάνου Νταμπίζα, Δώνη υπήρχε περιορισμός μεταγραφών για τον Παναθηναϊκό. Οπότε πλην του Μακέντα, που ήταν και η μοναδική ξένη προσθήκη άνω των 23 ετών που επιτρεπόταν, δεν ήταν εφικτό να έρθουν έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Το περασμένο καλοκαίρι δεν υπήρχε περιορισμός, αλλά και πάλι οι μεταγραφές που έγιναν δεν θεωρούνταν όλες… πρώτης γραμμής. Τέτοιος ήταν ο Ζαχίντ, αλλά ως δανεικός. Το ίδιο ήταν και ο Σένκεφελντ και ο Κολοβός και ο Μολό. Ανεξάρτητα πως εξελίχθηκε η κατάσταση με τους δύο τελευταίους. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήρθε στα 26 του χρόνια, έμπειρος και διεθνής. Ο Γάλλος 30 ετών με πολυετή καριέρα. Το ρίσκο όλοι το γνώριζαν, αλλά άπειρος δεν είναι.

Αντίθετα, ήρθαν και ο Νούνες, που είχε τρία χρόνια στην Πολωνία, αλλά ήξερες όταν ολοκληρώθηκε το ρόστερ, ότι θα είναι μία εναλλακτική. Όπως και ο Μπεκ στους εξτρέμ, που είχε θέματα με τραυματισμούς, ο άπειρος Περέα, όπως φυσικά και ο Κόναν. Ήρθε και ο έμπειρος Φάουστο, κυρίως όμως για να καλύψει τυχόν κενό του Κουρμπέλη. Εννέα μεταγραφές, μόνο οι τέσσερις θεωρούνταν ενδεκαδάτες.

Ο Τσάβι Ρόκα το έχει αλλάξει αυτό. Υπάρχουν φυσικά δύο σημαντικές διαφορές. Πήρε το ΟΚ του Αλαφούζου, προ πανδημίας, για τρία καλά συμβόλαια, όπως είναι αυτά που έχουν οι Καρλίτος, Αγιούμπ και επίσης δόθηκαν και περίπου 300.000 τον χρόνο στον Βέλεθ. Τώρα για το μπάτζετ της ΠΑΕ έγινε και μία υπέρβαση με τον Αϊτόρ. Σ’ αυτούς προσθέστε τον Νάγκι που είναι ένας κανονικός εξτρέμ κι αν μείνει, τότε θα μπορεί κάλλιστα να χτυπήσει θέση βασικού και τον Ανουάρ, ο οποίος έχει δείξει ότι είναι κυρίως ανασταλτικός κι όχι δημιουργικός χαφ, ωστόσο θεωρείται μία αξιοπρεπής λύση, αν λείπει περισσότερο ο Κουρμπέλης. Η δεύτερη σημαντική διαφορά σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι η φορολογία έπεσε στο μισό. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία δεν βοήθησε, ώστε να κεφαλοποιηθεί αυτό και η διαφορά να πάει σε ενίσχυση.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr