ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Superleague 2020-21: Θα γίνει… σφαγή για την Ευρώπη!

Superleague 2020-21: Θα γίνει… σφαγή για την Ευρώπη!

Η αλλαγή των δεδομένων στα Ευρωπαϊκά εισιτήρια και το δικαίωμα του Παναθηναϊκού να ξαναπαίξει σε εκτός συνόρων διοργανώσεις, δίνει ξεχωριστό σασπένς στο επόμενο Πρωτάθλημα! Το Onsports.gr αναλύει το γιατί…

Η υποχώρηση του Ελληνικού ποδοσφαίρου σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι δεδομένη. Οι σύλλογοί μας εκτός συνόρων δεν κάνουν τις επιτυχίες του παρελθόντος, αλλά κυρίως δεν έχουμε την εκπροσώπηση που υπήρχε. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος μόνο ένας εκπρόσωπός μας έπαιξε σε φάση ομίλων, καθώς όλοι οι υπόλοιποι αποκλείστηκαν απ’ τα προκριματικά. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να προσπαθεί στο Europa League, όμως ακόμη και με αυτή την καλή του παρουσία, δεν αρκεί για να διατηρεί το Ελληνικό ποδόσφαιρο ψηλά στη βαθμολογία της UEFA.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας είναι στην 17η θέση του ranking. Από πάνω είναι η Κύπρος (16η) και η Τσεχία (15η). Στην περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείσουν τη Γουλβς, θα ανέβουμε στην 16η θέση καθώς η Κύπρος δεν έχει εκπρόσωπο. Ούτε η Τσεχία έχει, όμως θα χρειαστεί επιπλέον πρόκριση των Πειραιωτών για να ανέβει η Ελλάδα στην 15η θέση. Που θα ήταν το ιδανικό φυσικά, καθώς σε εκείνη τη θέση δεν χάνεται Ευρωπαϊκό εισιτήριο και διατηρείται η συμμετοχή στα προκριματικά των μη Πρωταθλητών του Champions League του συλλόγου που θα τερματίσει δεύτερος.

Ας μείνουμε όμως στα πιο πιθανά σενάρια...

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr