ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

He is Zlatan! (photos+video)

He is Zlatan! (photos+video)

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς είναι… γήινος και το Newsbomb.gr σας μεταφέρει μια σειρά ιστοριών που πρέπει να ξέρετε γι’ αυτόν!

Είναι αισίως 39 ετών. Ηλικία που οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουν… κρεμάσει τα παπούτσια τους και παίρνουν κιλά. Όχι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Όχι το «λιοντάρι» όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται. Μια περίπτωση αθλητή, που είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς. Μέση κατάσταση δύσκολα προκύπτει.

Ο λόγος είναι κυρίως το στυλ του. Η αλαζονεία που βγάζει στις δηλώσεις του, στο γήπεδο, σε κάθε του κίνηση! Ένας τύπος διαφορετικός, ένας τύπος περίεργος για τους περισσότερους. Ένας τύπος που είναι σούπερ σταρ με όλη τη σημασία του όρου. Στηριζόμενος πάντα στις δυνατότητές του και στην τεράστια κλάση του!

Κι όμως! Ο 39χρονος Ζλάταν που έχει πάρει τη Μίλαν… στις πλάτες του, είναι πολύ περισσότερο γήινος απ’ όσο νομίζετε. Πανέξυπνος επιχειρηματίας, επενδυτής και φιλάνθρωπος. Με φιλοσοφία ζωής που δεδομένα θα σας αρέσει αν την αναλύσετε.

Το Newsbomb.gr θα σας βοηθήσει για να βγάλετε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Με κάποιες ιστορίες γι’ αυτόν που το πιθανότερο είναι να μην έχετε ακούσει ποτέ… Διασκεδαστικές, απλές, καθημερινές, στενάχωρες… Αυτές που «έπλασαν» τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ποδοσφαιρικά και ως χαρακτήρα.

*Παραλίγο να μην παίξει ποτέ ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο, λόγω της λογικής του. Πίστευε πως το άθλημα είναι αυτό που έπαιζε στη γειτονιά του. Μια κακόφημη συνοικία στο Μάλμε με πολλούς μετανάστες (όπως ήταν κι η οικογένειά του). Πρώτος στόχος δεν ήταν το γκολ, αλλά να επιβληθείς στον αντίπαλο, να τον κάνεις να σε σεβαστεί. Αυτό συνέβαινε με δεξιότητες και ντρίπλες. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο άργησε να το καταλάβει αυτό και κινδύνευσε μέχρι και να φύγει από ομάδες!

*Όταν ήταν στους Νέους της Μάλμε (πόλη που γεννήθηκε), είχε δεχτεί ένα σκληρό τάκλιν από συμπαίκτη του στην προπόνηση. Εκνευρίστηκε, εξοργίστηκε απ’ τον πόνο και του… έριξε κουτουλιά! Ο πατέρας του άλλου παιδιού, ήταν αστυνομικός. Οπότε έφτιαξε ένα χαρτί που ζητούσε να απομακρυνθεί ο μετανάστης απ’ την ομάδα. Μάλιστα το μοίρασε σε όλους τους νεαρούς παίκτες για να υπογράψουν. Κάτι τέτοιο δε συνέβη τελικά, αλλά ο Ζλάταν κατάλαβε πως πρέπει να κάνει τα διπλά απ’ όλους τους άλλους, γιατί όπως λέει: «Δε με έλεγαν Άντερσον ή Σβένσον, με έλεγαν Ιμπραϊμοβιτς. Δεν ήμουν ξανθός και δεν είχα ανοιχτόχρωμα δέρμα σας τους άλλους».

*Η πρώτη του ομάδα μακριά απ’ τη Σουηδία ήταν ο Άγιαξ. Με τον «Αίαντα» έκανε… θαύματα! Η Γιουβέντους κατέθεσε πρόταση για να τον αποκτήσει. Οι Ολλανδοί ζήτησαν πολλά περισσότερα χρήματα, τα οποία η «γηραιά κυρία» δεν προσέφερε. Ο Ιμπραϊμοβιτς λοιπόν αποφάσισε να… δράσει. Επίτηδες δημιουργούσε εντάσεις στις προπονήσεις, για να αναγκάσει τον Άγιαξ να τον πουλήσει και να πάει στη Γιουβέντους. Κάτι που τελικά έγινε… Ο ίδιος δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ αυτό, αλλά δεν το διέψευσε κιόλας!

*Θεωρεί το Ιταλικό Πρωτάθλημα την εποχή που πήγε στη Γιουβέντους, ως το μεγαλύτερο σχολείο γι’ αυτόν. Είχε να αντιμετωπίσει άμυνες όπως ο Μαλντίνι κι ο Νέστα. Παίκτες που απλά δεν μπορούσες να τους περάσεις. Αλλά η τύχη του που διαρκώς μνημονεύει, ήταν οι προπονήσεις και το ποιους αντιμετώπιζε εκεί: «Έπρεπε κάθε μέρα να περάσω από τον Τιράμ και τον Καναβάρο! Για να συμβεί αυτό πονούσε όλο σου το κορμί, αν τα κατάφερνες. Ακόμη και να το πετύχαινες όμως, έπρεπε να βάλεις γκολ στον Μπουφόν», είναι τα λόγια του που δεν χρειάζονται εξήγηση…

*Έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες στην Ευρώπη, ενώ έχει πάει και στις ΗΠΑ. Έχει ζήσει σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, το Τορίνο, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Λος Άντζελες, το Μάντσεστερ! Πάντα, όμως, αυτή που προτιμά για να ζει, είναι το Μιλάνο…

*Αποφάσισε να πάει στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να… κλείσει στόματα. Στα 35 του τον έλεγαν γέρο και πως δεν μπορεί να παίξει στην Premier League. Πήγε λοιπόν για να τους αποδείξει πως ο Ζλάταν μπορεί. Και το κατάφερε!

*Η σύζυγός του δεν τον αφήνει να έχει φωτογραφίες του στο σπίτι. Επειδή του λέει πως όλα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτόν έτσι κι αλλιώς, οπότε στη θαλπωρή της οικογένειας δε χρειάζεται να είναι… σταρ! Η μόνη του φωτογραφία που απαίτησε να κρεμαστεί στον τοίχο, είναι τα πόδια του. Δεν τον ενδιαφέρει αν έχει άσχημα δάχτυλα όπως λέει χιουμοριστικά, απλά θέλει κάθε μέρα όταν ξεκινά η μέρα του να θυμούνται όλοι στο σπίτι και πάνω απ’ όλα αυτός, το τι τους δίνει να φάνε και μια υπέροχη ζωή.

*Η επιλογή του να πάει στο Λος Άντζελες και στους Γκάλαξι, δεν έγινε για οικονομικούς λόγους. Ο βασικός λόγος ήταν η σύζυγός του. Χρόνια πριν γίνει πράξη αυτή η μεταγραφή, του είχε πει πως θα ήθελε κάποτε να ζήσει στην «πόλη των αγγέλων» για να δει πως είναι.

*Δε θα γίνει προπονητής γιατί θέλει να αφιερώσει το χρόνο στην οικογένειά του. Η οποία έχει γι’ αυτόν όπως είναι λογικό, απίστευτα μεγαλύτερη σημασία απ’ το ποδόσφαιρο.

*Από προπονητές, πάντα βάζει στην κορυφή των προτιμήσεών του, τον Φάμπιο Καπέλο και τον Ζοζέ Μουρίνιο. Όσο για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον θεωρεί καλό τεχνικό, αλλά τον… σιχαίνεται ως προσωπικότητα! Μάλιστα δε διστάζει να πει σε όποιον τον ρωτήσει πως ο Πεπ «δεν είναι άντρας»! Αναφερόμενος στη στάση του τεχνικού της Μάντσεστερ Σίτι απέναντί του.

*Ένας απ’ τους λίγους ανθρώπους που δέχτηκε να του βάζουν τις φωνές, ήταν ο Πατρίκ Βιεϊρά. Επειδή ο Γάλλος παλαίμαχος άσος πάντα ως αντίπαλος χαιρετούσε με χειραψία τους πάντες, τον σεβόταν απεριόριστα. Ως συμπαίκτης, του φώναζε διαρκώς και ειδικά όταν νόμιζε πως τα πήγε εξαιρετικά σε ένα ματς, ήταν αυτός που του έλεγε «δεν έπαιξες καλά» και του αιτιολογούσε το γιατί! Στοιχείο που τον έκανε να αναθεωρήσει όλη τη φιλοσοφία του.

*Προτιμά τον Λιονέλ Μέσι απ’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί του αρέσει το αυθεντικό ταλέντο, μια και πιστεύει πως ο CR7 είναι προϊόν προπόνησης και μόνο.

*Όποιος Έλληνας έχει συναναστραφεί μαζί του και του γνωστοποίησε την καταγωγή του, σίγουρα άκουσε να του απευθύνεται ο Ζλάταν με την πιο γνωστή Ελληνική βρισιά! Ο λόγος γι’ αυτό είναι ο Γιάννης Αναστασίου, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον Άγιαξ και έχουν εξαιρετική σχέση!