ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ξεκίνησε «πόλεμο» κατά του FIFA 21!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ξεκίνησε «πόλεμο» κατά του FIFA 21!

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς: Ένα tweet του επιθετικού της Μίλαν ήταν αρκετό για να ξεκινήσει «πόλεμος» κατά του γνωστού video game ποδοσφαίρου, FIFA 21 της EA Sports.

Με αφορμή την κυκλοφορία του παιχνιδιού ο Ιμπραΐμοβιτς αντέδρασε για τη χρήση της εικόνας και του ονόματος του, ενώ τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα, οι παίκτες ετοιμάζονται για να... επαναστατήσουν, διεκδικώντας αποζημίωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η EA Sports έχει συνάψει συμφωνία με την FIFAPro, κάτι που υπογράμμισε και στη σχετική της απάντηση. Η Ένωση ποδοσφαιριστών μπορεί να πουλήσει τα δικαιώματα σε περίπτωση που ένας παίκτης, μια λίγκα ή η ομάδα δεν το έχει ήδη πράξει.

Οι παίκτες επικαλούνται ουσιαστικά το δεδικασμένο στη Βραζιλία, όπου η EA Sports αναγκάστηκε να αφαιρέσει 450 ονόματα και εικόνες ποδοσφαιριστών.

Ο γενικότερος κανόνας θέλει τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να πουλούν συνολικά όλα τα δικαιώματα, όπως για παράδειγμα έχει συμβεί με την Premier League και την EA Sports. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η Serie A, όπου αγωνίζεται ο Ιμπραΐμοβιτς με τη Μίλαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με ελληνικό τάνκερ: Χτυπήθηκε από θαλάσσια νάρκη στη Σαουδική Αραβία